Verenigingen

Rantour biedt u een assortiment van een veertigtal geselecteerde en met zorg samen-gestelde dagarrangementen voor groepen en verenigingen. Ook de meerdaagse reizen uit de brochure kunnen geboekt worden voor groepen.

 

Ons departement groepsreizen staat eveneens tot uw dienst om aanpassingen aan de basisprogramma’s uit te voeren of een volledig programma op maat samen te stellen volgens uw suggesties.

Voor meer info:

Voorbeelden fietsvakanties voor groepen – op aanvraag

Rantour_cycling

FIETSEN IN DE BAAI VAN DE SOMMME

Nord Pas de Calais

De Baai van de Somme is geklasseerd als één van de mooiste van de wereld. Het is een uniek gebied aan de Noord-Franse kust waar de natuur uitbundig aanwezig is. Fietsers kunnen aan de oevers van deze rivier naast een gezonde fietsuitstap eveneens genieten van de rijke natuurlijke omgeving. Geen enkele bezoeker blijft onbewogen voor het mooie panorama van de Somme: aan de ene kant de Noordzee en haar eindeloze stranden en aan de andere kant het groene platteland met talloze rivieren en moerassen. Goed aangelegde fietspaden doorkruisen het gebied en zorgen voor veel fietsplezier tussen de vele bezienswaardigheden van de streek. Het fietsen gebeurt op een rustig en aangenaam tempo zodat de recreatieve fietser probleemloos kan volgen. Dit is een heerlijke plek om uit te waaien en met volle teugen te genieten van de adembenemende natuur.

 

Klik hier voor het volledige programma

FIETSROMANTIEK LANGS DE MOEZELVALLEI

moezelstreek

Een fietsvakantie langs de Moezel is de ideale bestemming dichtbij. Met meer dan 1000 kilometer uitstekende fietspaden doorheen gevarieerde landschappen en langs romantische steden en dorpen is de Moezelvallei een echt paradijs voor de fietser. De mooiste route bevindt zich tussen Trier, de oudste stad van Duitsland en Koblenz, gelegen aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Fietsen langs het verkeersvrije pad van de Moezel is gemakkelijk en zonder noemenswaardige hellingen zodat u rustig kan genieten van de mooie landschappen en de wijngaarden. We fietsen langs heerlijke wijnbouwstadjes langs de rivier en idyllische stadjes zoals Bernkastel-Kues, Zell am Mosel, Traben-Trarbach en Cochem, om maar de voornaamste te noemen. We verblijven te Veldenz, een mooi wijndorpje op een vijftal kilometer van de Moezelvallei.

 

Klik hier voor het volledige programma

FRIESLAND & AMELAND

friesland2

In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door de provincies Overijssel en Flevoland, in het zuidwesten door het Ijsselmeer en in het westen en noorden door de Waddenzee. Door de Afsluitdijk is Friesland verbonden met de provincie Noord-Holland. Friesland is zonder twijfel de meest “Hollandse” provincie van Nederland en wordt vaak de “waterprovincie” genoemd. Friesland is ongetwijfeld één van de meest fietsvriendelijke provincies van Nederland. Het landschap is er zeer gevarieerd: vele bossen, heide, meren en riviertjes tot pittoreske stadjes en dorpjes. We logeren in Koudum, ideaal gelegen in het zuidwesten en een ideale uitvalbasis om enkele deugddoende fietsroutes te maken. Op het programma staat eveneens een fietstocht op het Waddeneiland Ameland.

 

Klik hier voor het volledige programma.

FIETSEN LANGS DE DONAU

schloegener-schlinge-donau--ooe-weissenbrunner--d

De “Donauradweg” is ongetwijfeld de bekendste fietsroute van Europa. Van de bron in het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland vloeit de Donau door enkele van de mooiste landschappen van Europa. Ongerepte natuur, pittoreske dorpen en stadjes en een overvloed aan cultuur kenmerken deze waterloop vanaf de bron tot aan de monding in de Zwarte Zee. De rustige valleien zijn dan ook ideaal voor fietsers. De laatste jaren zijn de vele paden langs de rivier speciaal voor fietsers heraangelegd. Bijna de hele route loopt nu langs rustige, verharde wegen. Deze route is dus uitermate geschikt voor een deugddoende fietsvakantie. Ons fietstraject start in Passau langs afwisselende landschappen met uitzicht op de rivier, bossen en velden, wijnranken, leuke dorpjes, kastelen en kloosters. Onze fietstocht eindigt in Wenen, de muziek- en barokstad van het eens zo machtige Habsburgse keizerrijk.

 

Klik hier voor het volledige programma.

b11