Vorstelijk verblijven in Münsterland

Afreisdata 23/03 - 25/03 - 27/03Het Münsterland is de culturele en historische regio rondom de stad Münster. Deze regio in het noorden van de deelstaat Nordrhein-Westfalen wordt begrensd door het Teutoburgerwoud en telt vele roemrijke burchten  en kastelen waarbij vooral het typische ‘waterkasteel’voorkomt. Door het gebied loopt dan ook de ‘100 Schlösserstrasse’. Bijzonder mooi is de stad Münster waar de Vrede van Westfalen werd ondertekend die een einde maakte aan de Dertigjarige Oorlog. We verblijven in het rustig gelegen dorpje Velen in het westen van het Münsterland in hotel Sportschloss Velen, een historisch kasteelcomplex dat de gasten een bijzondere flair en gastvrijheid biedt in een sprookjesachtige omgeving.

DE MUNSTERLAND NORDKIRCHEN_382650433

DAG 1 : AFFLIGEM – NORDKIRCHEN – VELEN I (385KM)

vertrek om 6u. Via Antwerpen en Eindhoven naar Sevenum, koffiepauze. Door het Ruhrgebied en via Recklinghausen naar Nordkirchen. Middagmaal. Nadien bezoek aan Schloss Nordkirchen, het grootste waterkasteel van Westfalen en ook wel eens het “Westfälisches Versailles” genoemd. Langs Dülmen en Coesfeld naar Velen. Check-in in hotel Sportschlossh Velen. Eerste kennismaking met het domein en onze verblijfplaats. Welkomstdrankje, viergangen avondmaal en logies.

DE MUNSTERLAND MUNSTER_382650400

DAG 2 : VELEN – GESCHER – MÜNSTER – VELEN I (125KM)

ontbijtbuffet. Nadien naar Gescher. Bezoek aan het Westfaalse klokkenmuseum. We maken een muzikale reis door de geschiedenis van de klok en het klokkengieten. Verder naar Münster. Middagmaal. Wandeling in het historische centrum langs o.m. de domkerk, het Rathaus en de Prinzipalmarkt… Vrije tijd in de gezellige winkelstraten van deze aantrekkelijke stad. Terug naar Velen voor avondmaal en logies.

DE MUNSTERLAND DUSSELDORF_532681963

DAG 3 : VELEN – DÜSSELDORF – AFFLIGEM I (325KM)

ontbijtbuffet. Via Essen naar Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Bezoek aan de 240m hoge Rheinturm, het hoogste bouwwerk van Düsseldorf vanwaar een adembenemend panorama over Düsseldorf en de Rijnvallei. Nadien naar de ‘Altstadt’ van Düsseldorf. Middagmaal en vrije tijd in het oude stadsgedeelte. Langs Aken over de grens naar Barchon, avondstop. Over Luik naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

DE MUNSTERLAND NORDKIRCHEN

HOTEL SPORTSCHLOSS VELEN****

rustig gelegen in het centrum van Velen in een historische waterburcht uit 1240 en omgeven door een slotgracht. Historisch kasteelhotel met receptie, lift (hoofdgebouw), bar Pia’s Lounge, Schlossrestaurant, Orangeriekeller, zonneterras, fitness- en wellnessruimte met zwembad en sauna, badmantel en slippers en gratis WiFi. Standaardkamer in één van de residenties van het kasteel met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe en 2 flessen water per kamer. Uitgebreid ontbijtbuffet en driegangen middag- en viergangen avondmalen. Volpension van lunch 1e dag t/m lunch 3e dag

DE MUNSTERLAND SPORTSCHLOSS VELEN

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSGOLDCLUB
Single  + €48

logo goldclub site

INBEGREPEN

welkomstdrankje, inkomgelden (Schloss Nordkirchen, klokkenmuseum Gescher, Rheinturm Düsseldorf), 2 flessen water per kamer en één tafeldrank (bier, wijn of softdrink) bij de avondmalen inbegrepen

NIET INBEGREPEN

Singlekamer + € 48
Annulerings- en bijstandsverzekering
Parking Rantour
Persoonlijke uitgaven