Tirol | Zillertal – Achensee & Krimml

Afreisdatum 02/08img

“Es gibt ja nur ein Zillertal” is nog steeds de slogan van de Zillertalers. Het 30km lange Zillertal is het grootste zijdal van de Inn. De 9km lange, bijna 1km brede en tot 132m diepe Achensee is het grootste meer van Tirol en één van de mooiste Alpenmeren. Het meer ligt ingesloten tussen de bergketents van de Karwendel, de Rofan en de Sonnwend. Een tot in de puntjes verzorgd uitstappenpakket laat u toe deze streek te leren kennen: de Krimmler Wasserfälle, de Swarovski Kristallwelten en de tocht met de Zillertaler Gletscherbahn zijn de hoogtepunten van deze reis. Onze verblijfplaats Kaltenbach ligt centraal in het Zillertal. De hoofdtroef voor deze vakantie is het verblijf in het gezellige hotel Post****, getuigend van de spreekwoordelijke Tiroler charme. Een absolute aanrader voor de Oostenrijkfan.

DAG 1 : AFFLIGEM – KALTENBACH I (950KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Verder richting Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Over Würzburg naar München. Langs Rosenheim en Kufstein naar Kaltenbach. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel  Post****.

DAG 2 : KALTENBACH – ACHENKIRCH – KALTENBACH I (80KM)

 

ontbijtbuffet. Eerste kennismaking met onze verblijfplaats Kaltenbach. Middagmaal. Via Maurach en langs de Achenseestrasse, de oostelijke meeroever en tevens één van de mooiste bergwegen van Tirol naar Achenkirch, bezoek en vrije tijd. Terug naar Kaltenbach voor avondmaal en logies.

AT Tirol_702787645

DAG 3 : KALTENBACH – WATTENS – STANS – KALTENBACH I (130KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Wattens, productieplaats van het precieuze zilverkristal. Bezoek aan de Swarovski Kristallwelten, een modern museum over de wondere wereld van het vermaarde Swarovskikristal. Middagmaal in het verblijfhotel. Nadien bezoek aan het 500 jaar oude Schloss Tratzberg nabij Stans, één van de mooiste renaissancekastelen van Europa. Met de “Bummelzug” naar de ingang van het kasteel voor bezoek aan deze rijkelijk bemeubelde burcht. Terug naar Kaltenbach voor avondmaal en logies.

AT Tirol Swarovksi_552829036

DAG 4 : KALTENBACH – TUXERTAL – KRIMMLER WASSERFÄLLE – KALTENBACH I (200KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Hintertux aan het einde van het Tuxertal. Mogelijkheid om met de Hintertuxer Gletscherbahn naar de top van de 3250m hoge Gefrorene Wand te zweven, uniek panorama over de omringende bergwereld. Middagmaal in het verblijfhotel. Over de ingenieus aangelegde Gerlosstrasse naar de Krimmler Wasserfälle in het Nationalpark Höhe Tauern. Wandeling langs de 3 watervallen, 380m hoog en tevens de hoogste gefaseerde waterval van Europa, een echt natuurwonder. Terug naar Kaltenbach voor avondmaal en logies.

AT Tirol Krimmler_449379193

DAG 5 : KALTENBACH – SANKT JOHANN – KALTENBACH I (140KM)

 

ontbijtbuffet. Via Wörgl en het schitterende Kaisergebirge naar Sankt Johann in Tirol aan de voet van de Kitzbüheler Horn. Bezoek aan de kerk Maria Himmelfährt en vrije tijd in dit typisch Tiroolse stadje met vele beschilderde huisgevels en sierlijk smeedwerk. Middagmaal in het verblijfhotel. Vrije namiddag of geleide wandeling in de natuur rondom onze verblijfplaats. Avondmaal en logies.

AT Tirol Sankt Johann_614541155

DAG 6 : KALTENBACH – INNSBRUCK – KALTENBACH I (100KM)

 

ontbijtbuffet. Nadien naar de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Bezoek aan o.m.het beroemde “Goldenes Dachl”, het symbool van de stad en aan de Hofkirche, de Hofburg, de dom… Vrije tijd voor shopping in de Maria Theresienstrasse. Middagmaal in het verblijfhotel. Vrije namiddag. Avondmaal en logies.

AT Tirol Innsbruck_647166121

DAG 7 : KALTENBACH – ACHENSEE -KALTENBACH I ( 60KM)

 

ontbijtbuffet. Vrije voormiddag in Kaltenbach. Middagmaal in het verblijfhotel. Mogelijkheid voor boottocht op de Achensee (van Pertisau naar Seespitz/Achenkirch). Avondmaal en logies.

AT Tirol Achensee_423047827

DAG 8 : KALTENBACH – AFFLIGEM I (950KM)

 

ontbijtbuffet. Via Kufstein naar de Oostenrijks-Duitse grens. Rond München en verder naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Langs Frankfurt naar Aken, avondstop. Over Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 105
verblijfstaks + € 5,25
3e pers. in kamer – € 46
kind-12j /2 volw – € 92
EXTRA

welkomstdrankje inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL POST****

 

LIGGING
in het hart van het Zillertal en aan de voet van de Zillertaler Höhenstrasse

 

FACILITEITEN
luxueus hotel met receptie, lounge, lift, bar, restaurant, “Zirbenstube”, zonneterras, fitnessruimte, zwembad, sauna, stoombad, jacuzzi, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer in Tiroolse stijl met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet, driegangen middagen viergangen avondmalen met menukeuze (hoofdgerecht) en groentenbuffet

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag

 

INKOMGELDEN
ca. € 81
(richtprijs op basis tarieven 2017)