Nazomers genieten langs de roze Granietkust

Afreisdata 01/10 - 05/10 - 09/10img

Tussen de stranden van Trébeurden en Perros- Guirec liggen de imposante en wereldwijd bekende rotsen van de Côte de Granit rose. Deze sterk geërodeerde rotsen zijn 300 miljoen jaar oud en vormen een van de mooiste decors van Bretagne. Deze regio is nationaal erfgoed en is eigendom van het Conservatoire du Littoral en ontvangt jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers. De focus van deze reis richt zich op deze regio en bovendien bezoeken we een paar merkwaardige kustplaatsjes zoals o.m. Roscoff, gebouwd op een schiereiland nabij het Île de Bréhat, ook wel het Bloemeneiland genoemd. We logeren in het Golfhotel de Saint-Samson, rustig en centraal gelegen om deze schitterende streek te ontdekken.

REISSCHEMA

DAG 1 : AFFLIGEM – PENNEDEPIE – PLEUMEUR-BOUDOU I (790KM)

 

vertrek om 6u. Via Mons naar Assevillers, koffiepauze. Door Picardië en over de Pont de Normandie naar Pennedepie. Bezoek aan een producent van biologische cider en Calvados. Lunch in de vorm van een typisch Normandisch buffet met lokale dranken. Via Caen en Saint-Brieuc naar Pleumeur-Bodou. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in het Golfhotel de Saint-Samson***.

FR Bretagne PONT DE NORMANDIE_1099987247

DAG 2 : PLEUMEUR – TREGASTEL – PERROS-GUIREC – PLEUMEUR I (45KM)

 

ontbijtbuffet. Naar de Cité des Télécoms, het grootste Europese centrum voor telecommunicatie. Rondrit in het park en bezoek aan de gigantische koepel met een hoogte van 50m. Panoramische rit langs de Côte de Granit rose naar Trégastel-Plage, idyllisch gelegen tegenover jet Île Milliau. Middagmaal. Verder naar Perros-Guirec vanwaar een spectaculair zicht over een archipel van eilanden. Op de terugweg bezoek aan de Bretoense “biscuiterie”. Avondmaal en logies.

FR Bretagne Roze Kust_1127567291

DAG 3 : PLEUMEUR – PLOUIGNEAU – ROSCOFF – PLEUMEUR I (145KM)

 

ontbijtbuffet. Via Lannion en Plouaret naar Ploigneau. Bezoek aan het Ecomusée waar we een reis door het verleden maken. Langs Morlaix naar Roscoff, bekend om de rijk versierde redershuizen en de kerk in flamboyant gotische stijl. Middagmaal. Terugrit via Carantec en langs de kustweg naar onze verblijfplaats. Avondmaal en logies.

FR Bretagne Roze Kust Roscoff_384208093

DAG 4 : PLEUMEUR – TREGUIER – ÎLE DE BREHAT – PLEUMEUR I (145KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Tréguier met de trapsgewijs gebouwde steegjes en de vele vakwerkhuizen tussen de haven en de heuvel. Middagmaal aan de Pointe de l’Arcouest. Nadien rondvaart langs het Île de Bréhat, een echt paradijsje. Vrije tijd op het eiland. Terugrit via Paimpol naar Pleumeur. Avondmaal met folkloristische animatie en logies.

FR Bretagne Roze Kust Ile de Brehat_793416283

DAG 5 : PLEUMEUR – HONFLEUR – AFFLIGEM I (790KM)

 

ontbijtbuffet. Via Saint-Brieuc en Avranches naar Honfleur. Middagmaal. Langs Le Havre naar Amiens en Péronne, avondstop. Over Valenciennes en Nijvel naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

FR Bretagne Roze Kust Honfleur_406780426

ACCOMODATIE

26229269
14501935

GOLFHOTEL DE SAINT-SAMSON***

 

gerenoveerd hotel, rustig gelegen in het hinterland van de Côte de Granit rose.

 

Receptie, lift, bar, restaurant, terras, tuin en buitenzwembad.

 

Standaardkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv en koffiefaciliteiten.

 

Gratis WiFi.

 

Continentaal ontbijtbuffet en driegangen avondmalen met wijn en water inbegrepen.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 80
superieur kamer + € 30

logo goldclub site

INBEGREPEN

welkomstdrankje en flesje water in de kamer bij aankomst.

 

Bezoeken aan Calvadosproducent met streekbuffet, de Cité des Télécoms, de “Biscuiterie”, het Ecomusée, boottocht Île de Bréhat en folkloreavond.

 

Volpension lunch 1e dag t/m lunch 5e dag. Driegangen middag- en avondmalen met wijn en water inbegrepen.

 

Afscheidsgeschenk en Rantour reisleiding.

 

Het programma kan worden gewijzigd in functie van de bezoeken.

NIET INBEGREPEN

persoonlijke uitgaven

 

annulerings- en bijstandsverzekering

 

verzekering parking Rantour