Salzburgerland & Salzkammergut

Afreisdatum 06/08img

Salzburg is de hoofdplaats van de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland en ligt aan de Salzach. Als geboortestad van het muzikale genie Wolfgang Amadeus Mozart en wegens de prachtige “Altstadt” geniet deze stad wereldbekendheid. De regio Salzkammergut is één van de meest geliefde vakantiegebieden van Oostenrijk en telt meer dan 70 kristalheldere meren. Bezoeken aan de kunststad Salzburg, aan de Kaiservilla van de Habsburgse keizer Franz Josef in Bad Ischl, aan Hitlers “Adelaarsnest” nabij Berchtesgaden en een boottocht op de romantische Wolfgangsee zijn de hoogtepunten van deze nieuwe reis. We logeren in het uitstekende hotel Hubertushof****  in Anif bei Salzburg.

DAG 1 : AFFLIGEM – ANIF I (955KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. OverKeulen richting Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Langs Nürnberg naar München en Salzburg/Anif. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Hubertushof****.

DAG 2 : ANIF – SALZBURG – ANIF I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Salzburg aan de rivier de Salzach. Wandeling in de tuinen van Schloss Mirabell en langs het Mozarteum over de Salzach naar de “Altstadt”. Via de Kapittel- en de Mozartplatz naar de domkerk, bezoek. Met de Festungsbahn naar de Festung Hohensalzburg voor panorama over de stad. Middagmaal. Bezoek aan het geboortehuis van het muzikale genie Wolfgang Amadeus Mozart. Vrije tijd in de omgeving van de gezellige Getreidegasse. Terug naar Anif voor avondmaal en logies.

AT Salzburg_249115696

DAG 3 : ANIF – BAD ISCHL – SANKT WOLFGANG – ANIF I 170KM)

 

ontbijtbuffet. Via de Mondsee en Unterach naar het mondaine kuuroord Bad Ischl in het hart van Salzkammergut. Bezoek aan de Kaiservilla, het geliefde vakantieoord van Franz Josef en “Sissi”. Middagmaal. Langs de Österreichische Romantikstrasse naar Sankt Wolfgang, onsterfelijk door de operette “Im weissen Rössl am Wolfgansee”. Bezoek aan de parochiekerk met het beroemde altaar van Pacher. Boottochtop de idyllische Wolfgangsee tot Sankt Gilgen in de noordpunt van het meer. Langs de Fuchlsee terug naar Anif voor avondmaal en logies.

AT Salzburg Bad Ischl_277385747

DAG 4 : ANIF – BERCHTESGADEN – KÖNIGSSEE – ANIF I (70KM)

 

ontbijtbuffet. Via Bad Reichenall naar Berchtesgaden, ooit een onafhankelijk vorstendom. Wandeling in Berchtesgaden. Per lijnbus over de toeristische Kehlsteinstrasse naar het Kehlsteinhaus op 1834m hoogte. Geleid bezoek aan het “Adelaarsnest” van Hitler en waar ook Göring en Bormann een woonst hadden. Middagmaal in het panoramisch gelegen restaurant met uitzicht op de Duitse en de Oostenrijkse Alpen. Nadien naar de 8km lange Köningssee. Vrije tijd aan dit diepblauwe meer. Terug naar Anif voor avondmaal en logies.

AT Salzburg Koningssee_157447088

DAG 5 : ANIF – CHIEMSEE – ANIF I (135KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Duitse grens naar Prien aan de westoever van de Chiemsee. Per boot naar het Herreninsel en wandeling naar Schloss Herrenchiemsee, gebouwd onder de megalomane Beierse koning Ludwig II die er een replica van het Château de Versailles wou laten bouwen. Bezoek aan het slot met een indrukwekkende spiegelzaal, de pronktrap,de slaapkamer… en de tuinen in Franse stijl. Per boot terug naar Prien voor middagmaal. Vrije tijd aan de Chiemsee. Terug naar Anif voor avondmaal en logies.

AT Salzburg Chiemsee_580428271

DAG 6 : ANIF – LAMMERTAL – SALZBURGER DOLOMITENSTRASSE – ANIF I (150KM)

 

ontbijtbuffet. Door de Tennengau en het Lammertal naar het bergdorpje Filzmoos op 1050m hoogte, een lokaal bedevaartsoord en bekend om het “Kind Jesu”. Over de Salzburger Dolomitenstrasse verder naar Abtenau, een gezellig Alpendorpje. Middagmaal en vrije tijd. Terug naar Anif voor avondmaal en logies

AT Salzburg Filzmoos_318488498

DAG 7 : ANIF – AFFLIGEM I (955KM)

 

ontbijtbuffet. Via Rosenheim en München naar Nürnberg en Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Over Frankfurt naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 120
3e pers. in kamer – € 45
kind-12j /2 volw – € 90

 

EXTRA

welkomstdrankje, Festungsbahn Salzburg, bezoek geboortehuis Mozart, geleid bezoek Kaiservilla Bad Ischl, boottocht Wolfgangsee, lijnbus Kehlsteinhaus en geleid bezoek “Adelaarsnest”, boottocht Chiemsee en geleid bezoek Schloss Herrenchiemsee inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL HUBERTUSHOF****

 

LIGGING
rustig gelegen in Anif in de bergwereld van het Salzburgerland

 

FACILITEITEN
luxueus hotel met receptie, lounge, lift, bar, restaurant, tuinterras, fitnessruimte, sauna, stoombad, solarium (tegen betaling ), gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 7e dag