Rusland – Riviercruise

afreisdatum 19/06/18 • 12 dagen volpensionimg img

Een riviercruise Moskou-Sint-Petersburg op de Wolga is dé ideale manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland! Op een rustig tempo geniet u van de cruise in Rusland en van het betoverende landschap, afgewisseld door kleine dorpjes waar de lokale bevolking u warm onthaalt. Het contrast tussen de moderne metropool Moskou en het Kizhi-eiland met haar houten kerkjes is enorm. Terwijl de uitgestrektheid van het Ladogameer dat met recht naar dé mooiste stad van Europa, St. Petersburg leidt, uniek is.

DAG 1 : AFFLIGEM – ZAVENTEM – MOSKOU

 

transfer naar de luchthaven van Zaventem. Lijnvlucht met Aeroflot Russian Airlines naar Moskou. Onthaal op de luchthaven en transfer naar de haven en het schip. Avondmaal. Overnachting aan boord.

Rusland Cruise 2_232725670

DAG 2 : MOSKOU

 

na het ontbijt maakt u kennis met Moskou. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit ontdekt u het oude stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met o.m. de imposante vestingmuren van het Kremlin en het Manegeplein met haar weelderige waterpartijen, het monumentvan de Onbekende Soldaat en het Rode Plein met de Basiliuskathedraal. Verder zien we het Bolsjojtheater en het Novodevichyklooster. Na de lunch staat een tour door het Kremlin op het programma. ’s Avonds zijn er diverse optionele excursies zoals een avond in één van de theaters (seizoensgebonden), het Circus of Moscow by night. Avondmaal. Overnachting aan
boord.

Rusland Cruise 3_335358968

DAG 3 : MOSKOU

 

ontbijt aan boord. Vandaag kan u optioneel deelnemen aan verschillende excursies waaronder het klooster van Sergiev Posad, het Nieuwe Maagdenklooster of voor de museumliefhebbers de Tretyakovgalerie. Na de middag bent u vrij om Moskou op eigen houtje te ontdekken. Flaneren over de chique Tverskayaboulevard, winkelen in één van de luxe warenhuizen of wandelen in één van de parken van Moskou behoort ook tot de mogelijkheden. Avondmaal. Overnachting aan boord.

Rusland Cruise 4_657373444

DAG 4 : UGLICH

 

ontbijt aan boord. Na het ontbijt varen we het oude stadje Uglich binnen. Tegenwoordig is het stadje één van de meest geliefde en mooiste plaatsen van de befaamde ‘Gouden Ring’. We brengen een bezoek aan het Kremlin alsmede de Kerk der Verrijzenis en de Sint-Dimitrius Bloedkerk. Vervolgens is er gelegenheid om op eigen tempo nader kennis te maken met dit typische provincieplaatsje. Avondmaal. Overnachting aan boord.

Cruise Rusland 5_463188098

DAG 5 : YAROSLAVL

 

na het ontbijt leggen we aan in Yaroslavl. Deze bijzonder aangename middeleeuwse stad kent een rijke geschiedenis met vele historische monumenten. Rondrit met o.m. het Transfiguratieklooster, de Sint-Elias de Profeetkerk… Na het bezoek aan de Sint-Nicolaas de Wonderwerker is er nog vrije tijd om de lokale markt bezoeken. Avondmaal. Overnachting aan boord.

Rusland Cruise 6_369165149

DAG 6 : GORITSY

 

ontbijt aan boord. Bezoek aan het het Kirillo-Beloserskyklooster. Dit is één van de oudste kloosters van Rusland. Nu is het complex in gebruik als museum maar desondanks is het tot op de dag van vandaag nog een belangrijk bedevaartsoord. Avondmaal en overnachting aan boord.

Rusland Cruise 7_577225492

DAG 7 : KIZHI

 

ontbijt aan boord. Via het Wolgakanaal varen we naar het eiland Kizhi. Het is één groot openluchtmuseum met prachtige architecturale voorbeelden uit de verschillende regio’s van Rusland. Zo ziet u windmolens, kerken, schuren en typische houten huisjes. Bijzonder is de Kathedraal der Transfiguratie. Avondmaal en overnachting aan boord.

Rusland Cruise 8_605998985

DAG 8 : MANDROGA

 

ontbijt. Mandroga, dé uitgekozen plaats om heerlijk tot rust te komen tussen het natuurschoon. Eventueel kunt u het dorpje intrekken om de mooi gekleurde houten huisjes te bekijken of om één van de vele wodka’s te proeven in het wodka museum. Als lunch organiseren we in de middag een typische Russische Shashlikparty aan wal. Avondmaal en overnachting aan boord.

Rusland Cruise 9_575643238

DAG 9 : SINT-PETERSBURG

 

na het ontbijt komen we aan in de stad van de tsaren en tsarina’s, één van de hoogtepunten van deze cruise. Stadsrondrit langs de bezienswaardigheden, pleinen en monumenten. Zo ziet u de imposante Sint-Isaackathedraal, de pantserkruiser Aurora, de wereldberoemde Hermitage en de Petrus-en- Paulusvesting. We bezoeken de Petrus-en-Paulusvesting en de gelijknamige kathedraal. Lunch in een restaurant in de stad. Nadien staat de Hermitage op het programma, één van ‘s werelds grootste en mooiste musea in het voormalige Winterpaleis. Nadien bent u vrij het museum verder te bezoeken. Avondmaal en overnachting aan boord.

Rusland Cruise 10_369546875

DAG 10 : SINT-PETERSBURG

 

na het ontbijt bezoeken we het voormalige zomerpaleis van Katharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo op 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van barok en is bekend om haar barnstenen kamer. Het barokke paleis werd gebruikt voor officiële staatsontvangsten. Avondmaal en overnachting aan boord.

Rusland Cruise 11_294921140

DAG 11 : SINT-PETERSBURG

 

na het ontbijt vertrekken we richting het Peterhof aan de Finse Golf, op 25 km van Sint-Petersburg en één van de mooiste Europese paleizen. We bezoeken hier de wereldberoemde paleistuinen die tot aan de Finse Golf reiken. Hier vindt u de talloze fonteinen met in goud vergulde sculpturen. Het Peterhof was en is het symbool van het tot bloei gekomen jonge en hervormde Rusland. Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 12 : SINT PETERSBURG – ZAVENTEM – AFFLIGEM

 

ontbijt aan boord. Vrije tijd in Sint-Petersburg. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht met Aeroflot Russian Airlines via Moskou naar Zaventem en transfer per autocar naar Affligem.

M/S CHERNISHEVSKY OF M/S SHASHKOV***

 

u verblijft aan boord van de M/S Chernishevsky of de M/S Shashkov. Beide schepen zijn gebouwd in Duitsland en recent gerenoveerd. De schepen voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften. De van airco voorziene schepen bieden ruimte aan 285 passagiers. Tot de faciliteiten behoren o.a receptie, restaurant, 2 bars, dokter, wasserijdienst, schoonheidssalon, souvenirwinkeltjes en een zonnedek. Aan boord zijn diverse activiteiten zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig opvoeringen van een live orkest.

 

KAJUITEN
alle kajuiten liggen aan de buitenzijde van het schip en zijn eenvoudig ingericht, uitgerust met douche en toilet, airco, radio en koelkastje. Hutten op hoofd-, boven- en bootdek zijn voorzien van een groot raam.

 

MAALTIJDEN
volpension vanaf het avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 12, koffie/thee tijdens middag- en avondmalen aan boord

Rusland Cruise boot
Rusland Cruise Map
Rusland Cruise Klimaatinfo

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single + € 235
Bovendek + € 45
Bootdek  + € 75

 

INFOAVOND

WENS JE MEER INFO OVER DEZE REIS?

KOM LANGS OP DE INFOAVOND

28/09/17 – 20u30

RANTOUR TRAVEL CENTER

INSCHRIJVING GEWENST

053/66.68.94

ALGEMENE INFO

INBEGREPEN
luchthavenvervoer, vluchten, transfers ter plaatse, Nederlandstalige deskundige gids gedurende de ganse cruise, alle excursies zoals omschreven

 

NIET INBEGREPEN
facultatieve uitstappen/excursies en inkomgelden, persoonlijke uitgaven, fooien, visumafhandeling: (ca. € 110)

 

FORMALITEITEN
internationale reispas (geldig tot 6 maanden na terugkeer) + visum

 

INBEGREPEN
luchthavenvervoer, vluchten, transfers ter plaatse, Nederlandstalige deskundige gids gedurende de ganse cruise, alle excursies zoals omschreven

 

NIET INBEGREPEN
facultatieve uitstappen/excursies en inkomgelden, persoonlijke uitgaven, fooien, visumafhandeling: (ca. € 110)

 

FORMALITEITEN
internationale reispas (geldig tot 6 maanden na terugkeer) + visum

 

MUNTEN
Russische roebel (RUB)

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden, de sluizen en beslissingen van de kapitein. Afhankelijk van de vluchturen kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.