Normandië – D-Day – Mont St Michel & Jersey

Afreisdata 11/06 - 20/08img

De Normandische kust heeft een lengte van 600km en heeft zwaar geleden bij de ontscheping van de geallieerde troepen vanaf D-Day: 6 juni 1944. Anderzijds een streek die heel wat te bieden heeft aan fijnproevers, o.m. de kazen, de boter, de “Cidre”, de Calvados…  We bezoeken de historische landingsplaatsen en “la Merveille de l’Occident”: de Mont St Michel. Een ander hoogtepunt is de daguitstap naar het bloemeneiland Jersey, het mooiste van de Kanaaleilanden. We verblijven in Villedieu-les-Poêles, het koperstadje in het bocagelandschap van het Manchedepartement.

DAG 1 : AFFLIGEM – ROUEN – VILLEDIEU I (580KM)

 

vertrek om 6u. Via Gent en Lille naar Péronne, koffiepauze. Verder naar Amiens en door de Pays de Bray naar Rouen. Vrije lunch. Kort bezoek aan o.m. de kathedraal, de Gros Horloge en de place du Vieux-Marché waar Jeanne d’Arc stierf op de brandstapel. Via Pont-l’Evêque en door het Calvadosdepartement naar Villedieu-les-Poêles. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Le Fruitier***.

FR Normandie Rouen_401211961

DAG 2 : VILLEDIEU – MONT ST MICHEL – VILLEDIEU I (120KM)

 

ontbijtbuffet. Kennismaking met onze verblijfplaats, een stadje met vele ambachtelijke koperateliers. Om 10u30 via Avranches naar Pontorson en de Mont St Michel die uitrijst als een fata morgana boven de slibvelden van de baai. Middagmaal. Wandeling langs de nauwe straatjes en mogelijkheid voor vrij bezoek aan de abdijkerk. Vrije tijd en terug naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies.

FR Normandie Mont St Michel_94956061

DAG 3 : VILLEDIEU – GRANVILLE – JERSEY GRANVILLE – VILLEDIEU I (65KM)

 

onbijtbuffet. Naar Granville voor inscheping* naar Jersey. Per snelboot naar St Hélier, hoofdplaats en tevens haven van Jersey. Bezoek en vrije tijd. Middagmaal (tafeldrank niet inbegrepen). Rondrit van het eiland per minibus met o.m. de baai van St Brélade, de rotsen van Corbière Lighthouse, de panorama’s van Grosnez en Grèves de Lecq, het indrukwekkende kasteel van Mont Orgueil… Inscheping* voor Kanaalovertocht naar Granville. Avondmaal en logies.

FR Normandie Jersey_393997837

DAG 4 : VILLEDIEU – D-DAY – ARROMANCHES – VILLEDIEU I (265KM)

 

ontbijtbuffet. Via St-Lô naar Ste-Mère-Eglise waar in de eerste uren van de landing duizenden Amerikaanse para’s werden gedropt. Naar de “Pointe du Hoc” waar de Amerikaanse Rangers één van de meest heroïsche gevechten uit WO II hebben geleverd. Bezoek aan het soldatenkerkhof St Laurent-Colleville waar de 9.387 kruisen diepe indruk maken. Verder naar Arromanches, het centrum van het invasiegebied. Middagmaal. Vrije tijd aan de kunstmatige haven, Port Winston of gelegenheid voor vrij bezoek aan het “Musée du Débarquement”. Terug naar Villedieu-les-Poêles voor avondmaal en logies.

FR Normandie Colleville_679533208

DAG 5 : VILLEDIEU – CHÂTEAU DU BREUIL – HONFLEUR – AFFLIGEM I (590KM)

 

ontbijtbuffet. Via Caen en Moult naar het Château du Breuil in Le Breuil-en-Auge. Bezoek aan de “distillerie” en proeverij van een Pommeau en een Calvados. Verder naar Honfleur. Bezoek aan o.m. de  Vieux-Bassin en de houten visserskerk. Middagmaal. Over de Pont de Normandie en via de Autoroute de Normandie naar Péronne, avondstop. Langs Lille en Gent naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

FR Normandie Honfleur_717718099

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 120
verblijftaks + € 3,20
3e pers. in kamer  – € 26
kind-12j /2 volw – € 78

 

EXTRA

welkomstdrankje, Kanaalovertochten en rondrit Jersey, bezoek en proeverij in het Château du Breuil en ¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL LE FRUITIER***

 

LIGGING
aan de hoofdstraat in het koperstadje Villedieu-les-Poêles

 

FACILITEITEN
receptie met lift, bar, restaurant L’Atelier, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon

 

MAALTIJDEN
continentaal ontbijtbuffet en driegangen maaltijden

 

TAFELDRANKEN
¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m lunch 5e dag

 

*Vaarprogramma onder voorbehoud van de weersomstandigheden