Schotland|Military Tattoo – Edinburgh & Highlands

afreisdatum 10/08img

Scotland, the brave… Schotland, een land van mythes en legendes, van lieflijke heuvels en dreigende bergen, van diepe valleien bezaaid met vele meren en weidse vergezichten. Edinburgh is uniek, de natuur rond Loch Lomond ongerept, Loch Ness legendarisch, de onvergelijkbare natuur van de Schotse Highlands onvergetelijk… Elk seizoen biedt de natuur in Schotland een weelderige mengeling van subtiele kleuren. Het hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld het bijwonen van de wereldberoemde Military Tattoo van Edinburgh. Met een unieke mix van muziek, ceremonie, entertainment en theater tegen de verrassende achtergrond van het Edinburgh Castle, is de 68ste “Royal Edinburgh Military Tattoo” zonder twijfel één van de grootste shows ter wereld. Een vakantie in Schotland is een bijzondere belevenis omdat Schotland nu eenmaal een unieke bestemming is!

DAG 1 : AFFLIGEM – DELFT – IJMUIDEN I (255KM)

 

vertrek om 7u. Via Antwerpen naar Meer, koffiepauze. Via Dordrecht en Rotterdam naar de Prinsenstad Delft, beroemd om het “Delfts Blauw”. Wandeling langs de grachten, het Prinsenhof, de Oude en de Nieuwe Kerk, de begraafplaats van de leden van de Nederlandse koninklijke familie. Vrije lunch en vrije tijd. Om 15u naar Ijmuiden voor inscheping en overtocht* per cruiseferry van DFDSSeaways naar Newcastle. Vertrek om 17u30. Buffetavondmaal aan boord en logies in tweepersoons binnenhut/ stapelbed.

GB Schotland Delft_581347357

DAG 2 : NEWCASTLE – MELROSE – ROSLIN – EDINBURGH I (200KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping in Newcastle omstreeks 9u. Door Northumberland en de Cheviot Hills naar de Schotse grens. Via Jedburgh naar Melrose in de Scottish Borders. Bezoek aan Abbotsford House, het 19e eeuwse landhuis van sir Walter Scott, auteur van o.m. Ivanhoe. Vrije lunch. Verder naar Roslin in de regio Midlothian voor bezoek aan de Rosslyn Chapell, gebouwd door William Sinclair en bekend van de code Da Vinci. Verder naar Edinburgh of omgeving voor avondmaal en logies.

GB Schotland Melrose_95416264

DAG 3 : EDINBURGH

 

ontbijtbuffet. Geleid bezoek aan Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Bezoek aan het op een vulkanische rots gelegen Edinburgh Castle met de koninklijke appartementen van de Stuarts, de kroonjuwelen en St Margaret’s Chapel. Wandeling over de Royal Mile met o.m. de gotische kathedraal Saint Giles, Huntley House, de New Houses of Parliament en Hollyrood House, de officiële verblijfplaats van de Queen wanneer ze om staatsredenen in Schotland is. Vrije lunch. ’s Namiddags vrije tijd nabij Princess Street of mogelijkheid voor bezoek aan de National Gallery of Scotland. Avondmaal in Edinburgh. Nadien naar het voorplein van het kasteel voor het bijwonen van de “Royal Edinburgh Military Tattoo” (tickets cat. 4 – geel), “the greatest show on earth”, een spectaculair klank- en lichtspel met kilts, doedelzakken, trommels en drums met als thema “Splash of Tartan”. Logies.

GB Schotland Military tattoo_1743249

DAG 4 : EDINBURGH – STIRLING – LOCH LOMOND – HIGHLANDS – FORT WILLIAM (250KM)

 

ontbijtbuffet. Nadien naar Stirling voor bezoek aan de hooggelegen burcht Stirling Castle, vanaf de 12e eeuw de residentie van de Schotse koningen en een symbool inzake Schotse onafhankelijkheid. Verder langs Drymen naar Loch Lomond, inspiratiebron voor vele dichters en kunstenaars. Langs de linkeroever van Loch Lomond naar Luss, vrije lunch. Nadien via Tarbet en Crianlarich naar het schitterende  natuurgebied van de Highlands. Fotostop in de vallei Glen Coe en aan het meer Loch Leven. Verder langs Loch Lynne in een betoverend landschap naar Fort William aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Avondmaal en logies.

GB Schotland Highlands_121234648

DAG 5 : FORT WILLIAM – LOCH NESS – INVERNESS I (140KM)

 

ontbijtbuffet. In een alweer betoverend landschap langs het Caledonian Canal en Fort Augustus naar het uitgestrekte Loch Ness, bekend om het mysterieuze monster. Bezoek aan één van de nationale bezienswaardigheden in Schotland: de ruïnes van het eeuwenoude Urquhart Castle waaronder zich de legendarische verblijfplaats bevindt van het monster “Nessie”. Vrije lunch en vrije tijd in Drumnadrochit. Nadien boottocht op Loch Ness van  Drumnadrochit tot Inverness. Vrije tijd in Inverness, de hoofdplaats van de Highlands en gelegen aan de Moray Firth. Avondmaal en logies.

GB Schotland Loch Ness_195777953

DAG 6 : INVERNESS – BLAIR CASTLE – EDRADOUR DISTILLERY – PERTH I (200KM)

 

ontbijtbuffet. Via Aviemore en Kingussie door het onwezenlijk mooie natuurkader van de Grampian Mountains naar Blair Atholl. Bezoek aan Blair Castle, één van de meest bezochte landhuizen van Schotland met een rijke collectie kunstvoorwerpen. Heel bijzonder is dat de eigenaarsfamilie Murray als enige staatsburgers in Groot-Brittannië recht hebben op een eigen leger. Over de Killiekrankiepas naar Pitlochry en de Edradour Whiskey Distillery voor bezoek en proevrij van whisky, de nationale trots van Schotland. Vrije lunch. Verder via Dunkeld naar Perth. Bezoek aan Scone Palace, ooit kroningsplaats van de koningen van Schotland en residentie van de Earls of Mansfield. Avondmaal en logies.

GB Schotland highlands_433830160

DAG 7 : PERTH – NEWCASTLE I (270KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Forth Bridge en rond Edinburgh naar Dunbar, een mooi badplaatsje aan de Schotse oostkust. Vrije lunch. We volgen de toeristische route van de oostkust naar de Engelse grens. Via Berwick-upon-Tweed en Alnwick naar Newcastle. Om 15u30 inscheping bij DFDS Seaways en overtocht* richting Nederland. Avondmaal en overnachting in tweepersoons binnenhutten/ stapelbed.

GB Schotland Dunbar_726143143

DAG 8 : IJMUIDEN – AFFLIGEM I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping te IJmuiden omstreeks 9u30. Via Amsterdam en Breda naar Affligem. Aankomst omstreeks 13u.

 

*Overtochten en vaarprogramma’s onder voorbehoud. Aparte handbagage is aangewezen voor de overtocht aan boord van DFDS Seaways

 

www.edintattoo.co.uk

GB Schotland_345330161

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 364
tweepersoons buitenhut + € 32
EXTRA

inkom Military Tattoo, bezoek en proeverij Edradour Distillery inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTELS ***

 

ACCOMMODATIE
toeristenhotels categorie***/***S met alle comfort voor de hedendaagse toerist, gratis WiFi

 

KAMERS/HUTTEN
standaardkamers met badkamer met bad of douche, tv en telefoon. Tweepersoons binnenhut (stapelbedden) met wastafel, douche en toilet tijdens de overtochten

 

VERBLIJFSFORMULE
halfpension van avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag

 

MAALTIJDEN
Engels of Schots ontbijtbuffet en driegangen avondmalen. Buffetavondmalen aan boord

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

MUNTEN
Engelse ponden

 

INKOMGELDEN
ca. GBP 100
(richtprijs op basis tarieven 2017)