Lourdes – Cirque de Gavarnie

Afreisdatum 02/07img

Sinds 1858 is Lourdes uitgegroeid tot één van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld door de verschijningen van de H. Maria aan Bernadette Soubirous. Een reis met aandacht voor Lourdes maar ook voor de natuurpracht in de bergwereld van de Pyreneeën. Gavarnie is werelderfgoed door de indrukwekkende “Cirque de Gavarnie”. We voorzien een uitgebreid bezoek aan de heiligdommen, er is ook gelegenheid voor een wandeling of shopping in de gezellige winkelstraten van de binnenstad. Op het programma staan tevens 2 absolute toppers in Frankrijk: het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane en de betoverende site Rocamadour.

DAG 1 : AFFLIGEM – LIMOGES I (720KM)

 

vertrek om 6u. Via Mons naar Senlis, koffiepauze. Langs Parijs richting Orléans, vrije lunch langs de snelweg. Door de departementen Cher en Indre naar Limoges voor avondmaal en logies.

DAG 2 : LIMOGES – ORADOUR-SUR-GLANE – CAUSSADE – LOURDES I (510KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan “le Village Martyr” Oradour-sur-Glane, het dorpje dat op 10 juni 1944 door de SS werd uitgemoord, een beklijvende ervaring. Langs Brive en Cahors naar Caussade, middagmaal. Via Toulouse en Tarbes naar Lourdes. Avondmaal en logies in hotel Alba****.

FR Lourdes Oradur sur Glane_161559875

DAG 3 : LOURDES

 

ontbijtbuffet. Gelegenheid tot gezamenlijke deelname aan het programma van de plechtigheden o.m. aan de grot van Massabielle, de grot der verschijningen aan de H. Bernadette. Middagmaal. Mogelijkheid voor het bijwonen van de Sacramentsprocessie. Na het avondmaal gelegenheid tot deelname aan de Kaarskensprocessie. Logies.

FR Lourdes Kaarskesprocessie_743496505

DAG 4 : LOURDES – GAVARNIE – LOURDES I (110KM)

 

ontbijtbuffet. Vrije voormiddag te Lourdes of mogelijkheid voor bezoek aan de bedevaartbasiliek, de Esplanade, de ondergrondse Pius X-basiliek of het geboortehuis van Bernadette Soubirous. Middagmaal. Uitstap door het betoverende berglandschap van de Pyreneeën met als hoogtepunt de panoramische vergezichten vanaf de Cirque de Gavarnie. Om 17u terug naar Lourdes voor avondmaal en logies.

FR Lourdes Gavarnie_656482690

DAG 5 : LOURDES

 

ontbijtbuffet. Mogelijkheid om op eigen initiatief te wandelen langs de rivier de Gave, te shoppen, te doen waar u zin in heeft of verdere deelname aan het bedevaartprogramma. Mogelijkheid voor wandeling naar de hooggelegen middeleeuwse burcht van Lourdes. Middag- en avondmaal en logies.

FR Lourdes_382711501 (3)

DAG 6 : LOURDES – ROCAMADOUR – LIMOGES (480KM)

 

ontbijtbuffet. Via Montauban naar Rocamadour, middagmaal. Bezoek aan deze unieke site op een rots in de Causse de Gramat, een schitterend kalksteenplateau. Verder naar Limoges voor avondmaal en logies

FR Lourdes Rocamadour_522938602 (1)

DAG 7 : LIMOGES – ORLÉANS – AFFLIGEM I (720KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Châteauroux naar Orléans, middagmaal. Langs Parijs naar Péronne, avondstop. Over Valenciennes naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 174
verblijftaks + € 9,60
3e pers. in kamer  – € 30
kind-12j /2 volw – € 96

 

EXTRA

uitstap naar de Pyreneeën inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL ALBA****

 

LIGGING
op 800m van de heiligdommen en langs de Gave de Pau

 

FACILITEITEN
receptie met lift, bar, restaurant, shop, lounges, tuin met zonneterras, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, airco

 

MAALTIJDEN
continentaal ontbijtbuffet en viergangen maaltijden

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m lunch 7e dag

 

INKOMGELDEN
ca. € 3
(richtprijs op basis tarieven 2017)