Lapland – Noordkaap & Lofoten

Afreisdatum 07/07img img

Deze exclusieve rondreis is ongetwijfeld de droom van iedere toerist. Tijdens deze 15daagse reis maakt u kennis met het groene Zweden, het onvergetelijke licht van de middernachtzon in het Hoge Noorden, de Poolcirkel en de meest noordelijke punt van het Europese vasteland: de Noordkaap. Tevens is deze reis een ontdekking van de prachtige natuur in Lapland, enkele indrukwekkende fjorden en gletsjers in Noorwegen, het binnenland van Finland met honderden diepblauwe meren. U bewondert ook de onwaarschijnlijk mooie Lofoteneilanden. Bovendien worden enkele mooieScandinavische steden zoals Stockholm, Helsinki, de koninklijke stad Trondheim enOslo bezocht. Daarnaast beleeft u tijdensde overtochten het gevoel van een minicruise aan boord van de luxe schepen van de Scandinavische rederijen.

DAG 1 : AFFLIGEM – KIEL I (715KM)

 

vertrek om 6u. Langs Antwerpen naar Venlo, koffiepauze. Verder naar Münster, vrije lunch. Langs Hamburg naar Kiel. Om 17u30 inscheping aan boord van één van de luxe schepen van de rederij Stena Line*. Afvaart om 18u45. Buffetavondmaal in het boordrestaurant. Verder heeft u aan boord een taxfree shop, een discotheek, verschillende bars en lounges. Gevaar voor zeeziekte is nagenoeg onbestaande gezien het schip vaart in de kalme wateren tussen de Deense eilanden. Logies in tweepersoons binnenhut.

Lapland

DAG 2 : GÖTEBORG – STOCKHOLM I (470KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping omstreeks 09u15 in het Zweedse Göteborg. Langs tal van meren richting Nörrkoping, vrije lunch onderweg. Verder naar Stockholm. Stadsrondrit langs o.m. het koninklijk paleis, Gamla Stan, het stadhuis… Om 18u inscheping aan boord van Silja Line*. Buffetavondmaal. Om 19u30 afvaart over de Baltische Zee en de Ålandeilandengroep naar het Finse Turku. Logies in tweepersoons binnenhut.

Lapland Stockholm_613468394

DAG 3 : TURKU – HELSINKI – JYVÄSKYLÄ (445KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping in Turku omstreeks 7u. Via Espoo naar Helsinki, de “witte stad aan de Oostzee”. Vrije lunch. Stadsrondrit langs o.m. het Sibeliusmonument, het parlement, de Rotskerk… Noordwaarts door het “land van de duizend meren” over Lathi naar Jyväskylä. Avondmaal en logies in het Cumulus City Jyväskylä Hotel.

Lapland Helsinki_154741178

DAG 4 : JYVÄSKYLÄ – ROVANIEMI I (565KM)

 

ontbijtbuffet. Langs de oever van het Botnische Meer naar Oulu, vrije lunch. Langs de loop van de Kemjokrivier naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en de thuishaven van de kerstman. Avondmaal en logies in het Cumulus Resort Pohjanhovi Hotel.

Lapland Oulu_511354135

DAG 5 : ROVANIEMI – KARASJOK I (450KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan Santa Claus Village, het Finse kerstthemapark in Rovaniemi waar we tevens een eerste keer de Poolcirkel overschrijden. Verder door de toendra’s van Lapland. Langs Ivalo en Inari aan het Inarimeer en over de Noorse grens naar Karasjok, de pleisterplaats van de Noorse Lappen. Avondmaal en logies in hotel Scandic Karasjok.

Lapland Rovaniemi_143275348

DAG 6 : KARASJOK – HONNINGSVȦG I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan het Sapmimuseum. Vrije lunch. Via Lakselv en de Porsangerfjord naar Käfjord en door de 6km lange Fatima-diepzeetunnel naar Honningsvåg op het eiland Magerøy. Check-in in hotel Scandic Honningsvåg en avondmaal. Nadien naar de uiterste punt van het Europese vasteland: de Noordkaap met onvergetelijke panorama’s over de Noordelijke Ijszee en waar ook u onder de indruk zal zijn van het fenomeen van de middernachtzon. Elke deelnemer ontvangt zijn/haar Noordkaapdiploma. Logies.

Lapland Noordkaap_232389817

DAG 7 : HONNINGSVȦG – ALTA I (300KM)

 

ontbijtbuffet. Daarna naar Hammerfest, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld, oponthoud. Verder richting Skaidi. Door hetonherbergzame  Sennaland en langs de zomerkampen van de Kautokeinolappen naar Alta. Vrije lunch. Bezoek aan de bijna 7000 jaar oude  rotstekeningen. Avondmaal en logies in het Thon Hotel Alta.

Lapland Alta_266192060

DAG 8 : ALTA – TROMSØ I (350KM)

 

ontbijtbuffet. Door een onvergelijkbaar mooi natuurdecor van fjorden, meren en bergen via Langfjord naar Kvaernangsfell, fotostop. Panorama over de gletsjermassa’s van de Lyngen Alpen. Vrije lunch. Per veerboot over de Lyngenfjord en de Ullsfjord naar Tromsø, “het Parijs van het Noorden” genoemd. Avondmaal en logies in het Scandic Grand Tromso Hotel.

Lapland Tromso_216537322

DAG 9 : TROMSØ – INNHAVET I (400KM)

 

ontbijtbuffet. Langs de Balsfjord en Andselv naar Narvik aan de Herjangsfjord, vrije lunch. Overzet van Skarberget naar Bognes enverder langs een onvergelijkbaar mooie weg naar Innhavet. Avondmaal en logies in het Hamarøy Hotel.

Lapland Narvik_534724723

DAG 10 : LOFOTEN

 

ontbijtbuffet. Per veer van Bognes naar Lødingen op de Lofoteneilanden. In een schitterend natuurkader via Strand en over de Hadselfjord naar Svolvaer. Vrije lunch en vrije tijd. Om 16u per ferry (2 uur) van Svolvaer naar Skutvik en terug naar Innhavet voor avondmaal en logies.

Lapland lofoten_608507201

DAG 11 : INNHAVET – MO I RANA I (300KM)

 

ontbijtbuffet. Door een vrijwel onbewoond gletsjergebied en de Leirfjord (fotostops onderweg) naar Fauske in de provincie Nordland. Vrije lunch. We overschrijden opnieuw de Poolcirkel. Naar Mo I Rana aan de smalle Nordranafjord. Avondmaal en logies in het Scandic Meyergarden Hotel.

Lapland Trondheim_755870185

DAG 12 : MO I RANA – TRONDHEIM I (500KM)

 

ontbijtbuffet. Door het Korgengebergte naar Mosjøen, kort oponthoud. Door het romantische bergen- en merenlandschap van de provincie Trondelag naar Steinkjer, vrije lunch. Langs mooie fjordenlandschappen naar Trondheim. Bezoek aan de Nidarosdomkerk. Avondmaal en logies in het Scandic Bakklandet Hotel.

Lapland Trondheim_318731054

DAG 13 : TRONDHEIM – OSLO I (540KM)

 

ontbijtbuffet. Door het Dovrefjellgebergte naar Lillehammer, vrije lunch en kort bezoek. Langs het Mjøsameer naar Hamar, één van de Vikingsteden. Fotostop bij de Vikingschaatshal. Verder naar de Noorse hoofdstad Oslo. Avondmaal en logies in het Scandic Holmenkollen Park Hotel.

Lapland Oslo_210083746

DAG 14 : OSLO – KIEL

 

ontbijtbuffet. Rondrit in Oslo langs het Vigeland Park met honderden beelden, het stadhuis, het koninklijk paleis, het schiereiland Bygdoy… Vrije lunch. Om 13u inscheping aan boord van Color Line* . Afvaart om 14u. Buffetavondmaal en logies in tweepersoons binnenhut.

Lapland Oslo_553171648

DAG 15 : KIEL – AFFLIGEM I (715KM)

 

ontbijtbuffet en ontscheping omstreeks 10u. Over de Duitse snelwegen via Hamburg richting Osnabrück, vrije lunch langs de snelweg. Langs Venlo naar Affligem. Aankomst omstreeks 21u.

 

*Vaarprogramma’s onder voorbehoud. Aparte handbagage is aangewezen voor de overtochten aan boord van Stena Line*, Silja Line* en Color Line*

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 560
EXTRA

veerbootverbindingen in Noorwegen volgens programma, inkomgelden (Santa Claus Village, Sapmimuseum, rotstekeningen Alta, Nordkapphallen + diploma), dagexcursie Lofoten, buffetavondmalen aan boord, tafeldrankje tijdens overtocht met Silja Line* en tolgelden inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTELS ****/***S

 

ACCOMMODATIE
toeristenhotels van de categorie****/*** S met alle comfort voor de hedendaagse toerist

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv en telefoon. Tweepersoons binnenhut met wastafel, douche en toilet tijdens de overtochten

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen avondmalen. Buffetavondmalen aan boord

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 15e dag

 

MUNTEN
Zweedse en Noorse kronen