Cruise – De mooiste eilanden van Kroatië

afreisdata 02/06/18 - 22/09/18 • 8 dagen cruiseimg img

Weinig landen hebben zo een adembenemende, magnifieke kustlijn als Kroatië. Honderden kleine of iets grotere eilanden, bewoond of verlaten maar allemaal even mooi. Temidden een kristalheldere zee heeft ieder eiland zijn eigen geschiedenis. De verschillende monumenten zijn hiervan de stille getuigen. Vaar mee en verken dit schitterendere land vanaf het water terwijl je geniet van een luxueuze service aan boord van het nieuwe cruiseschip M/S Apolon*****. Sinds april 2016 in de vaart en voor deze afreis exclusief voor onze groep gereserveerd.

 

BEPERKT AANTAL PLAATSEN, WEES ER SNEL BIJ!

kroatie-route
kroatie-vlag

PROGRAMMA

DAG 1 : AFFLIGEM – ZAVENTEM – DUBROVNIK

 

transfer naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht naar Dubrovnik. Onthaal op de luchthaven van Dubrovnik en transfer naar de haven Gruž. Welkomstdiner. De ideale gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en zijn bemanning. Overnachting in Dubrovnik.

DAG 3 : MLJET – HVAR

 

in de ochtend varen we richting het eiland Hvar. Onderweg maken we een halte dichtbij het eiland Korcula om een duik te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de meest bekende eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek van Hvar met een lokale gids om de culturele en historische aspecten te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Hvar.

kroatie_214114606

DAG 4: HVAR – BOL – SPLIT

 

ontbijt. Vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië. Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch verder naar Split en aankomst in de namiddag. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische stadcentrum staat op de lijst van het culturele erfgoed van de Unesco. Rondleiding in de stad en bezoek van het Diocletianuspaleis. Vrije avond. Overnachting in Split.

DAG 5 : SPLIT – PUCIŠCA (EILAND BRAC) – MAKARSKA

 

na het ontbijt vertrek naar het eiland Brac, halte onderweg en navigatie richting Pucisca. Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentiek mediterrane architectuur, een rustieke sfeer en prachtige witte stenen gevels. Lunch aan boord en navigatie naar Makarska. Vrije avond en overnachting in Makarska.

DAG 6 : MAKARSKA – KORCULA

 

ontbijt en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onderweg. Lunchen aankomst in Korcula in de namiddag. Stadsbezoek. Ontdek de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl en het klein huisjewaar Marco Polo geboren zou zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de stadsrestaurantjes. Overnachting in Korcula.

kroatie_489301027

DAG 7 : KORCULA – DUBROVNIK

 

na het ontbijt trip door Mljet en de Elaphieten eilanden met een halte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour door Dubrovnik, ook wel de “Parel van de Adriatische zee” genoemd. Na het stadsbezoek vrije tijd waar u o.m. de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot op de top van de berg kunt gaan. Overnachting in Dubrovnik.

DAG 8 : DUBROVNIK – ZAVENTEM – AFFLIGEM

 

ontbijt aan boord. Vrije tijd om Dubrovnik en Cavtat te bezoeken. Terugvlucht naar Zaventem en transfer per autocar naar Affligem.

kroatie_520153921
kroatie_468964004

M/S APOLON*****

vanaf april 2016 vaart de nieuwe boot M/S Apolon***** tussen de prachtige Kroatische eilanden. Het schip heeft 19 elegante kajuiten en heeft een maximum capaciteit van 38 personen. Aan boord zijn er verschillende openbare ruimtes. Op het bovendek is het salon/restaurant gelegen dat bestaat uit grote ramen waardoor u optimaal kan genieten van het uitzicht. Op hetzelfde dek bevinden zich ook het terras waar je kan ontbijten of relaxen, het zonnedek uitgerust met ligstoelen en het buitenzwembadje.

 

FACILITEITEN
zonneterras met ligbedden, zwembadje, buitendouche, salon en restaurant

 

KAJUITEN
8 standaard kajuiten 15-17m²
11 hoofddek kajuiten 14 – 17m²
De kajuiten beschikken over 2 éénpersoonsbedden of 1 groot
bed, airco, tafel, safe, radio, een badkamer met douche, toilet
en haardroger.
De standaard kajuiten hebben 2 patrijspoorten en de kajuiten
op het hoofddek hebben 2 ramen.

 

De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Afhankelijk van de vluchturen kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

 

TOUROPERATOR
Expair Tours

kroatie-apolon1
kroatie-apolon3
kroatie-apolon2

KLIMAATINFO

kreta-klimaat

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single  + € 350
Hoofddek  + € 200

INFOAVOND

WENS JE MEER INFO OVER DEZE REIS?

KOM LANGS OP DE INFOAVOND

08/02/18 – 18u30

RANTOUR TRAVEL CENTER

INSCHRIJVING GEWENST

053/66.68.94

ALGEMENE INFO

INBEGREPEN

Rantour reisleiding tot Zaventem, Nederlandstalige reisleiding ter plaatse, luchthavenvervoer, vluchten, gids in Korcula, Dubrovnik, Hvar en Split, WiFi aan boord

 

NIET INBEGREPEN

haventaksen (ca 25€), avondmalen*, toegang MLjet Nationaal Park (ca 15€), inkomgelden, persoonlijke uitgaven, fooien (ca 65€)

 

MUNTEN

Kroatische kuna (HRK)

 

*we varen alleen overdag. We meren ’s avonds aan vlak bij het centrum.  Omdat je op wandelafstand ontelbare gezellige restaurantjes vind en eten en drinken in Kroatië nog steeds spotgoedkoop zijn is het avondmaal niet inbegrepen.