Hongaarse Rhapsodie | Boedapest – Balatonmeer – Pecs

Afreisdatum 20/08img

Tijdens deze reis kan u kennismaken met het “onbekende Hongarije”: het zuidwesten van een erg interessant land. We bezoeken de hoofdstad Boedapest, in twee delen gesneden door de Donau. Samen met Wenen en Praag vormt Boedapest de zogenoemde “Gouden Driehoek”. We maken kennis met Hongaarse tradities: het folkloristische poestaprogramma met zigeunermuziek en een paardenshow. We bezoeken ook nog de steden Pecs en Sopron evenals het Balatonmeer met een oeverlengte van liefst 187km. Deze reis is een ideale combinatie van natuur, cultuur en ontspanning.

DAG 1 : AFFLIGEM – DEGGENDORF I (810KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Naar Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Verder naar Deggendorf of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 2 : DEGGENDORF – WENEN – SOPRON – BALATONFÜRED I (580KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Duits-Oostenrijkse grens naar Pressbaum voor middagmaal. Over de Hongaarse grens naar Sopron. Afspraak met onze Nederlandstalige Hongaarse reisleider. Wandeling in het centrum van Sopron. Verder naar Balatonfüred aan de oever van het Balatonmeer. Buffetavondmaal en logies in het Anna Grand Hotel Wine & Vital****.

HU Hongarije Sopron_521367475

DAG 3 : BALATONFÜRED – HEREND – BALATONFÜRED I (180KM)

 

ontbijtbuffet. Verkennende wandeling langs o.m. de Tragore Promenade en vrije tijd in Balatonfüred. In de late voormiddag naar Herend. Tweegangen lunch in het luxueuze restaurant Apicius. Bezoek aan het beroemde porseleinmuseum. Nadien wordt een kopje koffie of thee aangeboden. Terug naar Balatonfüred voor buffetavondmaal en logies.

HU Hongarije Porcelein_397056361

DAG 4 : BALATONFÜRED – TIHANY – PECS I (140KM)

ontbijtbuffet. Naar Tihany voor bezoek aan de abdijkerk en vanaf de top van het schiereiland prachtig panorama over het Balatonmeer. Middagmaal in een gezellig restaurant aan de oever van het meer. Met de veerboot naar de zuidoever en verder over Kaposvar naar Pecs. Avondmaal en logies in hotel Palatinus***.

HU Hongarije Tihany_666295225

DAG 5 : PECS

 

ontbijtbuffet. Wandeling door Pecs, één van de meest interessante steden van Hongarije aan de voet van het Mecsekgebergte. Bezoek aan de ommuring van de stad, de kathedraal, de goed bewaarde Turkse monumenten, het aartsbisschoppelijke paleis… Middagmaal en vrije namiddag in het centrum van Pecs. Avondmaal en logies.

HU Hongarije Pecs_408763891

DAG 6 : PECS – KECSKEMET – BOEDAPEST (290KM)

 

ontbijtbuffet. Via Kiskoros naar de Poesta. Poestaprogramma met aperitief, paardenshow, rijtoer in open koetsjes en typisch Hongaars middagmaal met wijn in een “csarda”. Bezoek aan Kecskemet, de stad van de Hongaarse jugendstil en de “barackpalinka”, de abrikozenbrandy. Vervolgens naar Boedapest.  Avondmaal en logies in hotel Novotel City****.

HU Hongarije Boedapest_598846139

DAG 7 : BOEDAPEST

 

ontbijtbuffet. Rondrit in het stadsdeel Pest met het Heldenplein, het Vajdahunyadkasteel, de Opera, de kathedraal, het parlement aan de Donau, de oude binnenstad. Middagmaal in een sfeervol restaurant. Rondrit in het stadsdeel Buda met o.m. de Gellertheuvel, het Burchtdistrict met het vroegere koninklijk paleis, de Matthiaskerk, het Vissersbastion. Vrije tijd. Avondmaal met wijn en zigeunermuziek in een fraai restaurant. Logies.

HU Hongarije Boedapest_573283135

DAG 8 : BOEDAPEST – SZENTENDRE – GÖDÖLLÖ – BOEDAPEST I (120KM)

 

ontbijtbuffet. Naar de Donaubocht met bezoek aan Szentendre, een populair kunstenaarsplaatsje met kronkelende straatjes en kleurrijke huizen. Korte stadswandeling met bezoek aan het keramiekmuseum. Vrije tijd en middagmaal. Naar Gödöllö voor bezoek aan het slot Grassalkovich, het op één na grootste kasteelcomplex van Europa  en ooit de favoriete zomerverblijfplaats van keizer Franz Josef en “Sissi”. Terug naar Boedapest voor avondmaal. Nadien boottocht op de Donau langs de mooist verlichte gebouwen. Aan boord wordt een glaasje “Sekt” aangeboden. Logies.

HU Hongarije Godollo_139942567

DAG 9 : BOEDAPEST – PRESSBAUM – MELK – DEGGENDORF I (600KM)

 

ontbijtbuffet. Via Györ naar de Hongaars-Oostenrijkse grens. Langs Wenen naar Pressbaum, middagmaal. Verder naar Melk, vrij bezoek aan de mooiste barokabdij van Oostenrijk. Langs Passau naar Deggendorf of omgeving voor avondmaal en logies.

HU Hongarije Melk_104116478

DAG 10 : DEGGENDORF – AFFLIGEM I (810KM)

 

ontbijtbuffet. Via Nürnberg naar Würzburg, koffiepauze. Over Frankfurt naar Limburg an der Lahn. Vrije lunch langs de snelweg. Via Keulen naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

Dit programma wordt begeleid door onze plaatselijke Nederlandstalige Hongaarse reisleid(st)er vanaf Sopron tot het vertrek uit Boedapest.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 220
3e pers. in kamer – € 90
kind-12j /2 volw – € 120
EXTRA

inkomgelden volgens programma, namiddagkoffie/ thee in Herend, veerboot, poestaprogramma (aperitief, paardenshow en middagmaal met wijn), bezoek parlementsgebouw Boedapest, avondmaal met wijn en zigeunermuziek dag 7, boottocht op de Donau met een glaasje “Sekt ” en verblijfstaks inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTELS****/***

 

ACCOMMODATIE
hotels van uitstekende toeristenklasse****/*** met alle comfortvoor de hedendaagse toerist

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden (tweegangen lunch dag 3). Buffetavondmalen in Balatonfüred

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag

 

MUNTEN
Hongaarse forint