Dolce vita aan het Gardameer

afreisdata 30/06 - 08/09img

Het Gardameer, een klassieker in de reiswereld. Eeuwen gelden werden de schoonheid en de charme van het meer reeds beschreven door Wolfgang Goethe. Het grootste meer van Italië kan in het noordelijke deel de vergelijking met een fjord doorstaan wegens de loodrecht uit het water oprijzende rotsen. Het zuidelijke deel ligt als een binnenzee, omzoomd door oleanders, agaven, citroenbomen, cipressen, wijngaarden. Aan de oostzijde wordt het meer gedomineerd door het massief van de Monte Baldo. We bezoeken o.m. Verona aan de Adige, de stad van de geliefden Romeo en Julia en de charmante toeristenplaatsjes Limone, Riva del Garda, Sirmione, Bardolino en Garda, de hoofdplaats aan het meer.

DAG 1 : AFFLIGEM – REUTTE I (830KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Via Ulm en Kempten naar de Oostenrijkse grens. Verder naar Reutte in Tirol of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 2 : REUTTE – TORBOLE I (310KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Fernpass naar Innsbruck. Over de Brennerautobahn naar de Italiaanse grens. Door Zuid-Tirol naar Torbole. Middagmaal in het verblijfhotel. Verkennende wandeling langs de meerpromenade en vrijetijd in Torbole. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Centrale***.

IT Gardameer Torbole_652311388

DAG 3 : TORBOLE – RIVA DEL GARDA – LIMONE – TORBOLE I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Riva del Garda, een charmant stadje in de uiterste noordpunt van het meer. Wandeling langs o.m. de Torre Apponale, het Palazzo Pretorio, het 12e eeuwse fort Rocca… en vrije tijd. Middagmaal in het verblijfhotel. Boottocht met de “Linea” naar het pittoreske Limone, beroemd om de citroencultuur. Vrije tijd. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

IT gardameer Limone_766785232

DAG 4 : TORBOLE – VERONA – TORBOLE (190KM)

 

ontbijtbuffet. Via de Gardesana Orientale, de oostelijke meeroever naar Verona. Bezoek aan de Arena di Verona en wandeling naar het beroemde balkon van Romeo en Julia. Verder langs de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori met het beeld van Dante Allighieri, de Arche Scaligere en de dom van Verona. Vrije lunch en vrije tijd in het aantrekkelijke centrum van Verona. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

IT Gardameer Verona_649612741 (1)

DAG 5 : TORBOLE – MALCESINE – TORBOLE I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Malcesine. Wandeling in dit stadje met tal van gezellige winkelstraten en de middeleeuwse burcht. Mogelijkheid om per kabelbaan naar de top van de Monte Baldo* te zweven vanwaar een uitzonderlijk panorama over het Gardameer en de omringende bergwereld. Terug naar Torbole voor middagmaal en vrije namiddag. Avondmaal en logies. *in functie van de weersomstandigheden

IT Gardameer Malcesine_436678240

DAG 6 : TORBOLE – SIRMIONE – BARDOLINO – GARDA – TORBOLE I (170KM)

 

ontbijtbuffet. Langs de meeroever van het onvolprezen Gardameer naar Sirmione. Wandeling langs het haventje en de Rocca Scaligero, één van de vele kastelen van het geslacht der Scaliger, vrije tijd. Verder naar Bardolino voor middagmaal en vrije tijd in het aantrekkelijkecentrum. Nadien bezoek aan Garda, de hoofdplaats aan het meer. Wandeling langs de bloemenrijke meeroever. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

IT Gardameer Sirmione_212849815

DAG 7 : TORBOLE – INNSBRUCK – REUTTE I (325KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Trento en langs Bolzano richting Brixen. Langs de oude Brennerstrasse en onder de Europabrücke naar Innsbruck. Vrije lunch. Bezoek aan de “Altstadt” met o.m. de dom, de Hofkirche en het beroemde gouden dak, het symbool van Innsbruck. Over de Fernpass naar het Zugspitzegebied en Reutte of omgeving voor avondmaal en logies.

IT Gardameer Innsbruck_483947848

DAG 8 : REUTTE – AFFLIGEM I (830KM)

 

ontbijtbuffet. Via Ulm naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Daarna over Keulen naar Aken, avondstop. Via Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 140
verblijfstaks + € 9
3e pers. in kamer – € 55
kind-12j /2 volw  – € 110
EXTRA

welkomstdrankje inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL CENTRALE***

 

LIGGING
in het centrum van het charmante stadje Torbole en op 50m van de meeroever

 

FACILITEITEN
volledig gerenoveerd hotel met receptie, lift, bar, restaurant, terras, zonneterras, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, airco

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden (vrije lunch in Verona en Innsbruck)

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag

 

INKOMGELDEN
ca. € 60
(richtprijs op basis tarieven 2017)