Kerstmis & Nieuwjaar in Friesland

Afreisdata 24/12 - 31/12 • 3 dagenimg

Door de Afsluitdijk is Friesland verbonden met de provincie Noord Holland. Friesland is de meest ‘Hollandse’ provincie van Nederland en wordt vaak de ‘waterprovincie’ genoemd. Het landschap is er zeer gevarieerd: vele bossen, heidegebied, meren en riviertjes tot pittoreske stadjes en dorpjes. Oude geveltjes, grachten, schilderachtige dorpjes, herinneringen in de vorm van terpen, kerken, stinzen en de vele kop-, hals-, romp- en stelpboerderijen… Bovendien is de Friese bevolking erg trots op de eigen Friese aard en taal. De grote troef van deze reis is het Hampshire Hotel Oranje Leeuwarden**** .

NL Friesland_511161913

DAG 1 : AFFLIGEM – ROTTERDAM – LEEUWARDEN I (400KM)

 

vertrek om 8u. Via Antwerpen naar Meer, koffiepauze. Via Dordrecht naar de havenstad Rotterdam. Om 11u inscheping aan boord van Splashtours, een unieke manier om Rotterdam te beleven. Met de busboot langs de Markthal, de spraakmakende kubuswoningen, het nieuwe Centraal Station, de Euromast… een heel bijzondere ervaring. Broodmaaltijd in restaurant De Zwarte Zwaan. Daarna langs Utrecht en door het polderlandschap van Flevoland naar Heerenveen en Leeuwarden. Avondmaal (driegangen diner op kerstavond of aperitief en vijfgangen diner op oudejaarsavond). Gelegenheid voor bijwonen van de kerstmis in de St Bonifatiuskerk (24/12). Logies.

NL Friesland_353584811

DAG 2 : LEEUWARDEN – SNEEK – LEEUWARDEN I (60KM)

 

uitgebreid ontbijtbuffet. Om 9u30 u vertrek via Wirdum en Raerd naar de historische binnenstad van Sneek of ‘Snits’ in de Friese taal en één van de mooiste stadjes op de legendarische Elfstedenroute. Wandeling langs o.m. de Martinikerk, het stadhuis en de Waterpoort, één van de symbolen van Friesland. Middagmaal. ’s Namiddags bezoek aan Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland en in de Friese taal ‘Ljouwert’ genaamd. Wandeling met o.m. de Waag, de scheve Oldehove, het Stadhouderlijk Hof… en vrije tijd. Aperitief en vijfgangen diner op kerstdag of driegangen diner op nieuwjaarsdag. Logies.

NL Friesland Volendam_253939711

DAG 3 : LEEUWARDEN – VOLENDAM – AFFLIGEM I (360KM)

 

uitgebreid ontbijtbuffet. Na Harlingen rijden we tussen de Waddenzee en het Ijsselmeer over de 30km lange Afsluitdijk, fotostop aan dit knappe staaltje van gedurfde bouwkunde en waterbeheersing. In de provincie Noord-Holland via Hoorn naar Volendam aan het Markermeer en Hollands meest beroemde vissers- en havenstadje. De typische kleine huisjes, de grachten en ophaalbruggetjes bieden een unieke sfeer. Middagmaal. Nadien bezoek aan een kaasmakerij met proeverij en een klompenmakerij, typisch Hollandse ambachten. Via Amsterdam en Utrecht naar Meer, Avondstop. Langs Antwerpen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single  + € 80

logo goldclub site

RANTOUR EXTRA

aperitief, busboot Splashtours met rondvaart in haven en broodmaaltijd in Rotterdam, bezoek kaas- en klompenmakerij, vijfgangen avondmaal (25/12 of 31/12) en verblijfsbelasting inbegrepen

ALGEMENE INFO

HAMPSHIRE HOTEL ORANJE LEEUWARDEN****

 

www.hampshirehoteloranjeleeuwarden.com

 

LIGGING
aan de Ringvaart en op korte wandelafstand van het centrum van Leeuwarden

 

FACILITEITEN
receptie met lift, lounge, bar, restaurant Van Buren, zonneterras, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, safe, koffie- en theefaciliteiten

 

MAALTIJDEN
uitgebreid ontbijtbuffet en driegangen avondmaal (24/12 of 01/01) of vijfgangen avondmaal (25/12 of 31/12). Broodmaaltijd dag 1, driegangen middagmalen in Sneek en Volendam

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van lunch 1e dag t/m lunch 3e dag

 

NL Friesland