Elzas – Colmar & Route du Vin

Afreisdatum 24/08img

De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk en van zuid tot noord loopt de Rijn door het grensgebied met Duitsland. Historisch is de streek vele  malen toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen. Een gastvrij onthaal, de bloemenrijke vakwerkhuizen, de rijke cultuur en de heerlijke Elzasserwijnen zijn de voornaamste troeven van deze regio. Blikvangers zijn de bezoeken aan Colmar, het treinmuseum in Mulhouse en de typische Elzasser stadjes Kaysersberg en Riquewihr. Uiteraard genieten we tijdens een uitgebreide proeverij van de heerlijke wijnen uit de Elzas.

DAG 1 : AFFLIGEM – NANCY – KAYSERSBERG – COLMAR I (525KM)

 

vertrek om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Via Metz naar Nancy, residentiestad van de hertogen van Lotharingen. Wandeling over de beroemde place Stanislas. Verder naar Méréville voor middagmaal. Over de Col du Bonhomme in het gebergte der Vogezen naar Kaysersberg, bezoek aan één van de mooiste stadjes van de Elzas. Verder naar Colmar voor avondmaal en logies in hotel L’Europe****.

FR ELZAS NANCY_506001817 (1)

DAG 2 : COLMAR – MULHOUSE – COLMAR I (100KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Mulhouse voor bezoek aan “La Cité du Train”, het grootste spoorwegmuseum van Europa met een indrukwekkende collectie historische treinstellen. Terug naar Colmar voor middagmaal in het centrum van de stad. Geleide stadswandeling langs het Musée d’Unterlinden, het Maison Pfister, de St Martinkathedraal en de meest  typische wijk, “Petite Venise” met vele vakwerkhuizen en de onvermijdelijke geraniums. Vrije tijd in het centrum van Colmar. Avondmaal en logies in hotel L’Europe****.

FR ELZAS COLMAR_712605082

DAG 3 : COLMAR – RIQUEWIHR – OSTHEIM – COLMAR I (560KM)

 

ontbijtbuffet. Langs de toeristische “Route du Vin” naar Riquewihr, een versterkt stadje omringd door wijngaarden en één van de absolute parels aan de kroon van het Elzasser stedenschoon. Verder naar Ostheim voor proeverij van 7 Elzasserwijnen en “Kugelhopf et tartes flambées”. Regionaal middagmaal. Over de snelweg naar Straatsburg en verder door de Savernestreek naar Arlon, avondstop. Over Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

FR ELZAS RIQUEWHIR_523182946

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 64
verblijftaks + € 2,20
3e pers. in kamer  – € 22
kind-12j /2 volw – € 38

 

EXTRA

aperitief middagmaal dag 1, inkom “La Cité du Train”, proeverij van 7 wijnen en “Kugelhopf et tartes flambées” en ¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen inbegrepen

ACCOMODATIE

HOTEL L’EUROPE****

 

LIGGING
aan de “Route du Vin” en op 3km van het centrum van Colmar

 

FACILITEITEN
receptie, lift, brasserie, bar, restaurant, zonneterras, binnenzwembad, sauna, jacuzzi, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, safe, airco, minibar

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden. Regionaal middagmaal dag 2 (2 gangen)

 

TAFELDRANKEN
¼ wijn, water en koffie bij de middagmalen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van lunch 1e dag t/m lunch 3e dag