De Duitse Waddeneilanden

Afreisdata 07/07 - 13/09img

Geen betere omgeving om te genieten dan op de stranden van de Duitse Waddeneilanden in het uiterste noordoosten van Duitsland. In de deelstaten Schleswig-Holstein en Niedersachsen liggen 24 eilanden, in één lange sliert tegen het vasteland aangedrukt. Aan de Duitse Waddeneilanden vind je geen ononderbroken rij flatgebouwen, het levensritme is rustig en “relaxed”. De stranden zijn verlaten en wekken de indruk dat je alleen op de wereld bent. De Duitse Waddenzee staat ook op de lijst van het wereldnatuurerfgoed van de Unesco. Onze verblijfplaats Husum ligt bevoorrecht om deze schitterende regio te ontdekken.

DAG 1 : AFFLIGEM – OSNABRÜCK – HUSUM I (760KM)

 

vertrek om 6u. Via Eindhoven naar Sevenum, koffiepauze. Door het Ruhrgebied en langs Münster naar Osnabrück. Wandeling in het historische centrum en middagmaal in een typisch “Brauhaus”. Langs Hamburg naar Husum. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in het Best Western Plus Theodor Storm Hotel****.

DE Duitse Waddeneilanden Osnabruck_527329759

DAG 2 : HUSUM – FRIEDRICHSTADT – HUSUM (35KM)

 

ontbijtbuffet. Verkennende wandeling o.l.v. een plaatselijke gids door onze verblijfplaats aan de Husumer Bucht. Naar Friedrichstadt, een idyllisch Fries stadje met vele grachten, bruggen en traditionele trapgevelarchitectuur. “Friesche lunch” en aansluitend boottocht op de grachten. Vrije tijd in het historische centrum van Friedrichstadt. Terug naar Husum voor avondmaal en logies.

DE Duitse Waddeneilanden Husum_343762094

DAG 3 : HUSUM – SCHLÜTTSIEL – HUSUM I (75KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Schlüttsiel. Om 10u inscheping aan boord van een private rondvaartboot voor ontdekking van de Waddeneilanden Hooge, Langeness, Oland en Gröde. Rond het middaguur aankomst op het eiland Langeness. Grillbuffet in een “Gaststätte”. Nadien rondrit op het eiland met het treintje Halligexpress. Indien het getij het toelaat en met ietwat geluk zien we tijdens de terugvaart talrijke zeehonden. Terug naar Husum voor avondmaal en logies.

DE Duitse Waddeneilanden Schluttsiel_649189453

DAG 4 : HUSUM – NIEBÜLL – EILAND SYLT – HUSUM I (130KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Niebüll. Met de autotrein over de Hindenburgdamm naar het eiland Sylt, het meest noordelijke Waddeneiland van Duitsland. Geleide wandeling en vrije tijd in Westerland, de hoofdplaats van Sylt. Middagmaal. Langs het natuurgebied  van de “wandelende duinen” naar List in het uiterste noorden van Sylt en dus ook van Duitsland. Vrije tijd aan de promenade met de vele winkeltjes in voormalige pakhuizen. Terug naar Husum voor avondmaal en logies.

DE Duitse Waddeneilanden Sylt_625789601 (1)

DAG 5 : HUSUM – DINKLAGE – AFFLIGEM I (750KM)

 

ontbijtbuffet. Via Bremen naar Dinklage, middagmaal. Langs Münster en Venlo naar Sevenum, avondstop. Over Turnhout en Antwerpen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 120
3e pers. in kamer – € 32
kind-12j /2 volw  – € 64

 

EXTRA

welkomstdrankje, bezoek met plaatselijke gids in Husum, boottocht Friedrichstadt, rondvaart Duitse Waddeneilanden, rondrit eiland Langeness met treintje Halligexpress, autotrein Hindenburgdamm en geleide wandeling in Westerland inbegrepen

ACCOMODATIE

BEST WESTERN PLUS THEODOR STORM HOTEL****

 

LIGGING
in de historische binnenstad van Husum, vlakbij het Husumer Schloss en de binnenhaven

 

FACILITEITEN
receptie, lift, lounge, restaurant, bar, “Biergarten”, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, minibar en koffie- en theefaciliteiten

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden. Tweegangen lunch dagen 2/4 en buffetlunch dag 3. Eenmaal “Friesisches Buffet”

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
volpension van lunch 1e dag t/m lunch 5e dag