Berlijn & Potsdam

afreisdata 09/04 - 02/07 - 15/08img

Wereldstad aan de Spree… Na WO II was de stad een product van de Koude Oorlog en werd verdeeld door de beruchte Muur. Enkele jaren geleden werd in Berlijn de 25ste verjaardag van de val van de “Mauer” en de heropening van de grens tussen Oost en West herdacht. Berlijn is een bruisende stad die de vroegere charme en uitstraling heeft teruggevonden. Grote winkelstraten en prachtige architectuur zijn de hoofdtroeven. Berlijn is een stad met een verleden, een heden en zeker een toekomst die jong en oud oneindig veel te bieden heeft.

DAG 1 : AFFLIGEM – BERLIJN I (830KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Essen, koffiepauze. Naar Hannover, vrije lunch langs de snelweg. Naar Helmstedt, bezoek aan de vroegere grensovergang met de DDR. Via Magdeburg en Brandenburg naar Berlijn. Avondmaal en logies in het Maritim proArte Hotel Berlin**** .

DE Berlijn Brandenburg_490048132

DAG 2 : BERLIJN

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan de Reichstag of de Bundestag vanwaar prachtig panorama over Berlijn. Wandeling langs de Brandenburger Tor, de Pariser Platz en het Holocaustmonument. Rondrit langs het Hauptbahnhof, het Bundeskanzleramt, Palais Bellevue en de Siegessaüle. Naar het Sony Center, een complex van acht gebouwen uit glas en staal boven een centraal forum. Vrije lunch. Via de Alexanderplatz naar het monument van de “Mauer”, een stuk “Muur” dat grotendeels in originele staat is bewaard. Korte halte aan Checkpoint Charlie. We wandelen naar het Bendlerblock waar von Stauffenberg werd terechtgesteld na de aanslag op Hitler. Avondmaal en logies.

DE Berlijn holocaust_537103606

DAG 3 : BERLIJN – POTSDAM – BERLIJN I (70KM)

 

ontbijtbuffet. Naar het stadhuis van Schöneberg. Kort oponthoud aan de Glienicker Brücke. Nadien naar Potsdam, de hoofdplaats van Brandenburg. Vrije lunch. Bezoek aan het Cecilienhof waar het Verdrag van Potsdam werd ondertekend. Naar het park Sanssouci voor geleide wandeling langs Palais Sanssouci. Terug naar Berlijn en langs het grootse monument van de Russen in Treptower Park naar de East Side Gallery, een stuk “Muur” dat na de “Wende” van 1989 door 118 kunstenaars werd beschilderd. Avondmaal en logies.

DE Berlijn Potsdam_277414817 (1)

DAG 4 : BERLIJN

 

ontbijtbuffet. Wandeling langs het Nikolaiviertel naar het Museumsinsel. Bezoek aan de Berliner Dom. Verder langs Unter den Linden, de Bebelplatz en de Gendarmenmarkt. Nadien naar de wereldberoemde Kurfürstendamm met de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Vrije tijd voor shopping of bezoek aan het Olympisch stadion, gebouwd voor de Spelen van 1936. Vrije lunch. Bezoek aan Schloss Charlottenburg, het grootste paleis van Berlijn. Nadien mogelijkheid voor het maken van een boottocht op de Spree. Avondmaal en logies.

DE Berlijn Charlottenburg_221629615

DAG 5 : BERLIJN – AFFLIGEM I (830KM)

 

ontbijtbuffet. We verlaten Berlijn via Tempelhof, het Monument van de Luchtbrug… Terugreis via Hannover, vrije lunch langs de snelweg. Via Dortmund en Venlo naar Eindhoven, avondstop. Via Antwerpen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

DE Berlijn muur_287411129 (1)

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 96
verblijfstaks + € 13
3e pers. in kamer – € 26
kind-12j /2 volw  – €52

 

FANREIS FRANK GALAN

afreis 09 april

 

DE Berlijn Frank Galan

ACCOMODATIE

MARITIM proARTE HOTEL BERLIN****

 

LIGGING
in de Friedrichstrasse, het hart van Berlijn en vlakbij de prachtboulevard Unter den Linden

 

FACILITEITEN
luxueus designhotel met receptie, lift, lounges, bar, 2 restaurants en “Wellnessbereich” met binnenzwembad. Sauna, solarium en stoombad (tegen betaling) en gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, safe, minibar en airco

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen avondmalen

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag

INKOMGELDEN
ca. € 50
(richtprijs op basis tarieven 2017)