Balatonmeer & Boedapest

Afreisdata 16/05 - 26/08 • 9 dagenimg

Tijdens deze reis kan u kennismaken met het “onbekende Hongarije”: het zuidwesten van een erg interessant land. We bezoeken Boedapest, in twee delen gesneden door de Donau. Samen met Wenen en Praag vormt Boedapest de zogenoemde “Gouden Driehoek”. Tevens maken we kennis met Hongaarse tradities: het folkloristische poestaprogramma met zigeunermuziek en een paardenshow. We bezoeken ook de oude abdij van Pannonhalma en het paleis Festetics in Keszthely, twee absolute trekpleisters in het Hongaarse kunstpatrimonium. We logeren in het Anna Grand Hotel Wine & Vital**** in Balatonfüred aan het Balatonmeer, een indrukwekkend meer met een oppervlakte van 600km² en een oeverlengte van liefst 187km.

DAG 1 : AFFLIGEM – DEGGENDORF I (810KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Naar Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Naar Deggendorf voor avondmaal en logies.

DAG 2 : DEGGENDORF – WENEN – SOPRON – BALATONFÜRED I (580KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Passau over de Duits-Oostenrijkse grens naar Pressbaum voor middagmaal. Over de Hongaarse grens naar Sopron. Afspraak met onze Nederlandstalige Hongaarse reisleider. Wandeling in het centrum van Sopron. Verder naar Balatonfüred aan de oever van het Balatonmeer. Buffetavondmaal en logies in Anna Grand Hotel Wine & Vital****.

DAG 3 : BALATONFÜRED – PANNONHALMA – BALATONFÜRED I (180KM)

 

ontbijtbuffet. Verkennende wandeling en vrije tijd in Balatonfüred. Vrije lunch. Nadien naar de ruim 1000 jaar oude abdij der benedictijnen in Pannonhalma. Bezoek aan de abdij met o.m. de basiliek, het klooster en de bibiotheek. Terug naar Balatonfüred voor avondmaal en logies.

DAG 4 : BALATONFÜRED – BOEDAPEST – BALATONFÜRED I (280KM)

 

ontbijtbuffet. Via Balatonalmadi naar Boedapest. Rondrit in het stadsdeel Buda met o.m. de Gellertheuvel, het Burchtdistrict met het vroegere koninklijk paleis, de Matthiaskerk, het Vissersbastion. Vrije lunch. Rondrit in het stadsdeel Pest met het Heldenplein, het Vajdahunyadkasteel, de Opera, de kathedraal, het parlement aan de Donau, de oude binnenstad. Vrije tijd. Terug naar Balatonfüred voor avondmaal en logies.

DAG 5 : BALATONFÜRED – HEREND – TIHANY – KESZTHELY – BALATONFÜRED I (190KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Herend voor bezoek aan het porseleinmuseum. Nadien wordt een kopje koffie of thee aangeboden in het fraaie Apicius Café. Naar Tihany voor bezoek aan de abdijkerk. Vrije lunch. Langs de meeroever naar Keszthely voor bezoek aan het kasteel Festetics, met meer dan 100 kamers één van de grootste en mooiste paleizen van Hongarije. Met de veerboot naar de noordoever en Balatonfüred voor avondmaal en logies.

DAG 6 : BALATONFÜRED – KECSKEMET- BALATONFÜRED I (400KM)

 

ontbijtbuffet. Daarna bezoek aan Kecskem.t, de stad van de jugendstil. Wandeling door het centrum van deze hoofdstad van de Hongaarse laagvlakte. Nadien naar de Poesta. Poestaprogramma met aperitief, paardenshow, rijtoer in open koetsjes en typisch Hongaars middagmaal met wijn en zigeunermuziek in een “csarda”. Terug naar Balatonfüred voor avondmaal en logies.

DAG 7 : BALATONFÜRED

 

ontbijtbuffet. Vrije voormiddag aan het Balatonmeer. Vrije lunch. Wandeling naar de haven van Balatonfüred voor boottocht op het meer. Tijdens de rondvaart wordt een glaasje “Sekt” aangeboden. Avondmaal en logies.

DAG 8 : BALATONFÜRED – PRESSBAUM – MELK – DEGGENDORF I (570KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek om 8u. Via Sopron naar de Hongaars-Oostenrijkse grens. Langs Wenen naar Pressbaum, middagmaal. Verder naar Melk, vrij bezoek aan de mooiste barokabdij van Oostenrijk. Langs Passau naar Deggendorf voor avondmaal en logies.

DAG 9 : DEGGENDORF – AFFLIGEM I (810KM)

 

ontbijtbuffet. Via Nürnberg naar Würzburg, koffiepauze. Over Frankfurt naar Limburg an der Lahn. Vrije lunch langs de snelweg. Via Keulen naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

 

*Dit programma wordt begeleid door onze plaatselijke Nederlandstalige Hongaarse reisleid(st)er vanaf Sopron tot het vertrek uit Balatonfüred.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 229
3e pers. in kamer – € 75
kind-12j /2 volw – € 100

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

ANNA GRAND HOTEL WINE & VITAL****

www.annagrandhotel.hu

LIGGING

op 100m van de Tagore Promenade en in het historische centrum van Balatonfüred

FACILITEITEN

receptie, lounge, lift, Anna Caf., restaurant, Vivamus vinotheek, zonneterras, tuin, binnenzwembad, BioMed kuurcentrum, wellnessruimte met jacuzzi, sauna en stoombad, gratis Wifi

KAMERS

standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe, airco

MAALTIJDEN

ontbijtbuffet en driegangen avondmalen. Eénmaal Poestamiddagmaal en driegangen middagmaal dagen 2 en 8

TAFELDRANKEN

niet inbegrepen

VERBLIJFSFORMULE

halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 9e dag

MUNTEN

Hongaarse forint

RANTOUR EXTRA

2 middagmalen in Oostenrijk, inkom en geleid bezoek abdij Pannonhalma, bezoek porceleinmuseum met koffie en gebak, inkom abdij Tihany, inkom kasteel Festetics, veerboot, poestaprogramma (aperitief, paardenshow en middagmaal met wijn), boottocht Balatonmeer en toeristenbelastingen inbegrepen