Armenië & Georgië – Rondreis

Afreisdatum 28/05/18 - 10 dagen rondreisimg

Exclusieve rondreis langs de hoogtepunten van Armenië en Georgië. Maak kennis met de vrij onbekende voormalige Sovjetrepublieken. Beide landen stralen hun eigen charme uit. We komen tijdens de reis bij alle hoogtepunten die deze parels van de Kaukasus te bieden hebben. Er is een mooie balans gecreëerd tussen het stedelijke leven, de dorpen, de culturele bezienswaardigheden en de ongerepte natuur.

DAG 1 : AFFLIGEM – ZAVENTEM – KIEV – JEREVAN

 

samenkomst te Affligem. Transfer naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht met Ukraine Airlines via Kiev naar Jerevan.

ARMENIE-GEORGIE JEREVAN_674043277

DAG 2 : JEREVAN (-/L/A)

 

aankomst in Jerevan. Verwelkoming door de begeleider. Transfer naar hotel Hrazdan**** voor check-in. Na het ontbijt stadstour en kennismaking met Jerevan. We starten aan het Republiekplein en een rondleiding door het Nationaal Historisch Museum. Verder naar North Avenue en de Cascade van Jerevan. Als afsluiter bezoeken we de Ararat Cognacfabriek voor rondleiding en proeverij. Avondmaal en logies in hotel Hrazdan****.

ARMENIE-GEORGIE KHOR VIRAP_394550170

DAG 3 : JEREVAN – KHOR VIRAP – ECHMIADZIN – ZVARTNOTS – JEREVAN (O/L/A)

 

na het ontbijt bezoek aan één van de populairste bezienswaardigheden van Armenië, het klooster Khor Virap, vanwaar we ook een prachtig zicht hebben op de heilige berg Ararat. Na de lunch rijden we naar Echmiadzin, het “Rome van Armenië”. Na dit bezoek keren we terug naar Jerevan. Onderweg bezoeken we nog Zvartnots waar we de ruïnes van de 7e -eeuwse tempel bezoeken. Avondmaal en logies in hotel Hrazdan****.

ARMENIE-GEORGIE GARNI_517687225

DAG 4 : JEREVAN – GARNI – GEGHARD – JEREVAN ( O/L/A)

 

na het ontbijt rijden we richting Garni om er de Zonnetempel te bezoeken omgeven door een prachtig berglandschap en ongerepte natuur. Vervolgens naar het klooster van Geghard waar men zich even terug in de Oudheid waant, het ganse complex ademt een bijzonder magische atmosfeer. Verder naar het Genocidemonument dat symbool staat voor de wedergeboorte van Armenië. Terug naar hotel Hrazdan**** voor avondmaal en logies.

ARMENIE-GEORGIE JEREVAN BLUE MOSQUE_327102872

DAG 5 : JEREVAN – NORADUZ – SEVAN (O/L/A)

 

ontbijt en verdere verkenning van Jerevan. We bezoeken één van de belangrijkste musea, de Matenadaran en de Blauwe Moskee met prachtig muziekwerk en een fraai aangelegde binnentuin. Aansluitend bezoeken we de overdekte bazaar waar we het alledaagse leven van Armenië ervaren. Vervolgens naar Sevan, één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld waar we als het weer het toelaat een facultatieve boottocht maken. Avondmaal en logies in Hotel Harsnaqar****

ARMENIE-GEORGIE SEVAN_528464533

DAG 6 : SEVAN – DILIJAN – LORI (O/L/A)

 

vandaag starten we de dag met een wandeling naar de top van het schiereiland tot het Sevanavankklooster vanwaar een adembenemend uitzicht. Verder naar Dilijan waar we het onlangs geopende OId Dilijan Tourist Complex bezoeken en we wandelen door het Dilijan Nationaal Park, bekend om meren, bergpassen en liefelijke dorpjes. Avondmaal en logies in hotel Dilijan Resort*****.

ARMENIE-GEORGIE HAGHPAT_644959966

DAG 7 : SANAHIN & HAGHPAT – TBILISI  (O/L/A)

 

voordat we Armenië verlaten bezoeken we de kloosters van Sanahin en Haghpat. Beide kloosters bevatten elementen van Byzantijnse kerkelijke architectuur in een typische Armeense bouwstijl. Na de lunch vertrekken we richting Georgië waar we in de late namiddag aankomen in Tbilisi. ’s Avonds  dineren we in een lokaal restaurant. Logies in hotel Mercure Old Town****.

ARMENIE-GEORGIE TBILISI_540007771

DAG 8 : TBILISI (O/L/A)

 

na het ontbijt kennismaking met Tbilisi, een levendige stad, in een vallei en omgeven door prachtige bergen. We bezoeken de kathedraal en de Metekhitempel en nemen de kabelbaan naar het hoger gelegen gedeelte van Tbilisi. Na de  lunch wandeling door de oude stad en bezoek aan de synagoge. In de namiddag mogelijkheid om facultatief te genieten van de sulfaatbaden en een Georgische massage. Avondmaal en logies in hotel Mercure Old Town****.

ARMENIE-GEORGIE TBILISI_629182610

DAG 9 : TBILISI (O/L/A)

 

verdere kennismaking met de hoofdstad van Georgië. We wandelen door de hoofdstraat waar vele statige panden en overheidsgebouwen zijn gelegen en door de David Aghmashenebli avenue, misschien wel één de mooiste straten. Vervolgens bezoeken we het Georgisch Kunstmuseum. We rijden verder richting het openluchtmuseum van Tbilisi. Na de lunch, vrije namiddag. Avondmaal en logies in hotel Mercure Old Town****.

DAG 10 : TBILISI – KIEV – ZAVENTEM – AFFLIGEM (O/-/-)

 

transfer naar de luchthaven van Tbilisi. Terugvlucht met Ukraine Airlines via Kiev naar Brussel. Aankomst te Zaventem en transfer per autocar naar Affligem.

ARMENIE-GEORGIE SEVAN PANO_450445972

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single  + € 315

 

INFOAVOND

WENS JE MEER INFO OVER DEZE REIS?

KOM LANGS OP DE INFOAVOND

16/01/18 – 18u30

RANTOUR TRAVEL CENTER

INSCHRIJVING GEWENST

053/66.68.94

ALGEMENE INFO

VERBLIJFSFORMULE

maaltijden volgens programma, avondmalen kunnen in hotel of restaurant zijn

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 

 

MUNTEN

Armeense dram (AMD)

Georgische lari (GEL)

 

 

FORMALITEITEN

internationale reispas (geldig tot 6 maanden na terugkeer)

 

 

NIET INBEGREPEN

fooien

facultatieve uitstappen

verblijfstaks