Aostavallei – Mont Blanc & Matterhorn

afreisdatum 13/08img

De zonovergoten Valle d’Aosta heeft haar bijnaam “parel van de Alpen” terecht verdiend. De 12 zijdalen van de rivier Dora Baltea liggen ingesloten tussen het massief van de Mont Blanc en de berggroep rond de Matterhorn, de “sfinx onder de bergen”. Valle d’Aosta: ongerepte natuur, bergmassieven, talloze kastelen… Sedert 1948 geniet deze regio een aanzienlijke autonomie binnen het Italiaanse staatsverband. Centraal in deze bergwereld ligt de oud-Romeinse stad Aosta, fiere getuige van een groots verleden. Tevens brengen we een bezoek aan Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte en ooit koninklijke hoofdstad van Italië. Dit is een ideale bestemming voor wie houdt van een zonzekere bergvakantie in een tot beschermd natuurgebied uitgeroepen streek. We logeren in de zeer comfortabele Hostellerie du Cheval Blanc**** op wandelafstand van het centrum van Aosta.

DAG 1 : AFFLIGEM – AOSTA I (960KM)

 

vertrek om 6u. Over Namen naar Arlon, koffiepauze. Door de Savernestreek naar Straatsburg en Basel-Pratteln, vrije lunch langs de snelweg. Langs Lausanne en door de Mont Blanctunnel naar Aosta. Avondmaal en logies in de Hostellerie du Cheval Blanc****.

DAG 2 : AOSTA – COGNE – GRAN PARADISO – AOSTA I (70KM)

 

ontbijtbuffet. Daguitstap Cognevallei, één van de mooiste zijdalen van de Dora Baltea. Wandeling naar de watervallen van Lillaz. Via Cogne naar Valnontey voor vrije lunch. Nadien bezoek aan de “Giardino botanico”, een schat aan Alpenflora. Daarna wandeling door het beschermde natuurpark aan de voet van de Gran Paradiso. Terug naar Aosta voor avondmaal en logies.

IT Aosta Gran Paradiso_706673821

DAG 3 : AOSTA – PILA – AOSTA I (35KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan Aosta, bekend om de oud-Romeinse monumenten en het gezellige centrum. Wandeling langs de Boog van Augustus, de Porta Praetoria, de Piazza Chanoux. Vrije lunch. ’s Namiddags panoramische trip naar het hooggelegen skistation Pila. Natuurwandeling met fantastisch zicht op de Mont Blanc ende Aostavallei. Avondmaal en logies.

IT Aosta_765392509

DAG 4 : AOSTA – CERVINIA – MATTERHORN – ST VINCENT – AOSTA I (135KM)

 

ontbijtbuffet. Via Châtillon en door de vallei Valtournenche naar Cervinia-Breuil, de Italiaanse tegenhanger van het Zwitserse Zermatt. Mogelijkheid om per zweefbaan het Plateau Rosa te bereiken voor een uitzonderlijk zicht op de Matterhorn. Vrije lunch te Cervinia. Nadien wandeling naar het Lago Blu, een mooi Alpenmeertje. Verder naar St Vincent, de kuurstad van de Aostavallei en bekend om de mooie promenade. Avondmaal en logies.

IT Aosta Matterhorn_597867473

DAG 5 : AOSTA – TURIJN – AOSTA I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek om 8u. Naar Turijn, tot 1865 eerste hoofdstad van het verenigde Italië. Wandeling in het hart van de stad: de Piazza Castello, de San Lorenzokerk met de copie van de beroemde Lijkwade, het Palazzo Reale, de residentie van de Savoyfamilie. Bezoek aan de 167m hoge Mole Antonelliana voor panorama over Turijn en waar het Filmmuseum is gehuisvest. Gelegenheid om het typisch Turijnse drankje te proeven: de “bicerin” op basis van koffie en chocolade. Vrije lunch en vrije tijd. Bezoek aan de basiliek La Superga waar vele Savoyes begraven liggen en waar het voetbalteam van Torino in een vliegtuigongeval om het leven kwam. Terug naar Aosta voor avondmaal en logies.

IT Aosta Turijn_690873475

DAG 6 : AOSTA – COURMAYEUR – MONT BLANC – AOSTA I (90KM)

 

ontbijtbuffet. Door de kastelenstreek van Sarre en St Pierre naar Courmayeur. Bezoek aan deze Italiaanse buur van het Franse Chamonix tegen de zuidflank van de Mont Blanc. Vrije tijd en vrije lunch. Mogelijkheid om per zweefbaan Punta Hellbrunner (3462m) te bereiken, één van de balkons met overrompelend uitzicht op de Mont Blanc. Het natuurschoon rond Europa’s hoogste top is niet te beschrijven. Terug naar Aosta voor avondmaal en logies.

IT Aosta Courmayeur_496352158

DAG 7 : AOSTA – BASEL – AFFLIGEM I (960KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Grote St Bernard richting Martigny en door de Rhônevallei naar Bern en Basel-Pratteln, vrije lunch langs de snelweg. Door de Savernestreek naar Arlon, avondstop. Via Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
single + € 132
verblijfstaks + € 4,8
3e pers. in kamer – € 45
kind-12j /2 volw  – € 90
ACCOMODATIE

HOSTELLERIE DU CHEVAL BLANC****

 

LIGGING
op 10 min. wandelafstand van het historische centrum van Aosta

 

FACILITEITEN
receptie,lift, lounge, bar, twee restaurants, tuin, binnenzwembad, fitnessruimte, sauna, jacuzzi, gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, minibar, airco

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen avondmalen

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 7e dag

 

INKOMGELDEN

ca. € 110
(richtprijs op basis tarieven 2017)