ZUURSTOF BIJTANKEN AAN DE SCHWARZWALDHOCHSTRASSE

Afreisdata 19/03 - 21/03 - 23/03- 25/03img

Het “Toscane van Duitsland” is de lovende maar wel terechte bijnaam voor het Renchtal, gelegen tussen de Rijnvlakte en de mooie toeristische Schwarzwaldhochstrasse. Het milde klimaat, de prachtige natuur van donkere dennenwouden en lieflijke rivierdalen zijn de grote troeven van deze prachtige streek. Maar het Renchdal is tevens een geliefde streek voor de buitengewoon goede gastronomie en de gereputeerde wijnen uit de streek van Baden. De focus van deze reis ligt op het Wolfachtal en op de 65km lange “Hochstrasse”, gelegen tussen Freudenstadt en Baden-Baden. We verblijven in het traditierijke Höhenhotel Kalikutt***S te Oppenau, al meer dan 125 jaar gerund door de familie Schmiederer. Tijd om te genieten van een deugddoende zuurstofkuur…

zwarte-woud

PROGRAMMA

DAG 1 : AFFLIGEM – OBERHARMERSBACH – WOLFACH – OPPENAU I (590KM)

Vertrek om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Door de Savernestreek naar Oberharmersbach. Middagmaal. Langs Haslach naar Wolfach voor rondleiding in een typische glasblazerij. Na de demonstratie genieten we van koffie en “Schwarzwälder Kirschtorte”, een plaatselijke delicatesse. Door het natuurgebied van het Wolfachtal naar Bad Rippoldsau en verder naar Oppenau. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Kalikutt***S.

 

DAG 2 : OPPENAU – FREUDENSTADT – MUMMELSEE – OBERKIRCH – OPPENAU I (125KM)

Ontbijtbuffet. Via Bad Peterstal naar Freudenstadt, met het grootste marktplein van Duitsland met mooie arcaden, het Rathaus en de Stadtkirche… Nadien over de Schwarzwald Tälerstrasse naar Raumünzach. Langs de Stausee naar de smaragdgroene Mummelsee, gelegen op 1036m hoogte aan de toeristische Schwarzwaldhochstrasse. Middagmaal en vrije tijd voor korte wandeling. Daarna langs Allerheiligen (fotostop) naar Oberkirch. Bezoek aan een “Brennerei” met proeverij van “Schnaps”. Terug naar Oppenau voor avondmaal en logies.

 

DE Zwarte Woud Oberkirch_411989467

DAG 3 : OPPENAU – DURBACH – AFFLIGEM I (520KM)

Ontbijtbuffet. Langs Lautenbach naar het panoramapunt Staufenberg, fotostop. Nadien naar Durbach, een romantisch wijndorpje aan de Badische Weinstrasse en bekend om de “Durbacher Clevner” en de “Klingelberger”, enkele van Duitslands betere wijnen. Bezoek aan de grootste wijnproducent van de regio en proeverij van de plaatselijke wijnen. Middagmaal. Over de Franse grens en via Straatsburg naar Thionville en Arlon, avondstop. Over Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

zwarte-woud2

HOHENHOTEL KALIKUT***S

 

www.kalikutt.de

 

Traditierijk familiehotel, pittoresk gelegen op 600m in een idyllisch berglandschap. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, een panoramisch restaurant, terras, tuin en relaxruimte met sauna. Kamers met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, gratis WiFi. Duits ontbijtbuffet en viergangen avondmalen met één tafeldrank (bier, wijn of softdrink) inbegrepen.

zwarte-woud_280018724
zwarte-woud_298805951
zwarte-woud_327725351
zwarte-woud_398481661

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSGOLDCLUB
Single  + € 38

logo goldclub site

Inbegrepen

Welkomstdrankje. Bezoek met demonstratie aan de glasblazerij, koffie met taart, bezoek en proeverij aan een likeurstokerij en wijnproducent. Volpension vanaf de lunch de 1e dag t/m de lunch de 3e dag. Tweegangen middagmalen en viergangen avondmalen met één tafeldrank (bier, wijn of softdrink) inbegrepen. Afscheidsgeschenk. Rantour reisleiding. Het programma kan gewisseld worden in functie van de bezoeken.

Niet inbegrepen

Persoonlijke uitgaven en annulerings- en bijstandsverzekering.

Verzekering parking Rantour.