Whiskytour – Highlands & Edinburgh

Afreisdatum 26/06 • 8 dagenimg

Het distilleren van whisky is door de generaties geperfectioneerd in Schotland. Distilleerders nemen zuiver water uit de kristalheldere rivieren, gouden gerst van de velden en transformeren deze in de waardevolle drank, die vervolgens in eikenvaten wordt gegoten en in pakhuizen moet rijpen. De meeste whisky’s moeten decennia rijpen voordat ze perfect zijn, een lange rust voor het glorieuze moment. We besteden we ruimschoots aandacht aan de toeristische bezienswaardigheden op onze whiskyroute. Deze trip wordt begeleid door Geert De Bolle, whiskykenner en eigenaar van The Whisky House te Affligem. Je denkt er al lang aan om maar eens naar Schotland te gaan? Dan is deze reis een unieke kans om dit schitterend land te ontdekken.

DAG 1 : AFFLIGEM – IJMUIDEN I (240KM)

 

vertrek om 12u. Via Tilburg en Utrecht naar IJmuiden. Om 15u30 inscheping bij DFDS Ferries*. Buffetavondmaal aan boord en overnachting in tweepersoons binnenhutten/stapelbed.

DAG 2 : NEWCASTLE – ROSLIN – EDINBURGH I (190KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping te Newcastle omstreeks 9u. Door het Northumberland National Park en de Scottish Borders, halte. Verder naar Melrose, lunch. Nadien naar Rosslyn voor bezoek aan de kapel, bekend van de Da Vinci Code. Verder naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Rondrit langs de Royal Mile en halte aan Edinburgh Castle op Castle Hill vanwaar mooi panorama over de stad. Avondmaal en logies in Edinburgh.

GB schotland Rosslyn_464661374

DAG 3 : EDINBURGH – LOCH LOMOND – FORT WILLIAM I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Via Glasgow naar Clydebank voor bezoek en proeverij bij Auchentoshan Distillery. Nadien langs de westoever van Loch Lomond naar Inverbeg voor lunch. Vrije tijd aan Loch Lomond. Nadien door het schitterende landschap van de Highlands naar Fort William, gelegen in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Avondmaal en logies in Hotel Ben Nevis***.

GB Schotland Loch Lomond_457745089

DAG 4 : FORT WILLIAM – ABERLOUR – ABERDEEN I (255KM)

 

ontbijtbuffet. Via Aviemore in noordelijke richting naar Craigellachie. Bezoek en proeverij in een whiskydistillery. Lunch in een typische whiskybar. Nadien bezoek aan Speyside Cooperage, de enige Whisky vatenmakerij van Schotland met een bezoekerscentrum. Nadien naar Aberdeen, gelegen aan de Noordzee en de derde stad van Schotland. Avondmaal en logies in het Macdonald Norwood Hall Hotel****.

GB Schotland Whisky_178336442

DAG 5 : ABERDEEN – STONEHAVEN – BALMORAL – PITLOCHRY I (180KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Dunnottar Castle op een landtong aan de Schotse kust en het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Via Banchory en Ballater naar Balmoral Castle, aan de rivier de Dee en vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Lunch en bezoek aan het kasteel. Via Blairengowrie en Dunkeld naar Pitlochry. Avondmaal en logies in het Fisher’s Hotel***.

GB Schotland Stonehaven_493956073 (1)

DAG 6 : PITLOCHRY – CRIEFF – STIRLING – PITLOCHRY I (200KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Queens Ciew, een prachtige locatie aan de oostzijde van Loch Tummel vanwaar men vanaf de noordelijke oever een panoramisch zicht heeft over dit meer en zijn omgeving. Nadien naar Crieff voor bezoek en proeverij aan de Glenturret Distillery. Lunch. Verder naar Stirling, aan de rivier de Forth en ook wel eens de “Poort naar de Hooglanden” genoemd. Vrij bezoek aan Stirling Castle of vrije tijd voor shopping. Terug naar Pitlochry voor avondmaal en logies in het Fisher’s Hotel***.

GB Schotland Crief_270211067

DAG 7 : PITLOCHRY – DUNBAR – NEWCASTLE I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Via Perth en rond Edinburgh naar Dunbar, een mooi badplaatsje aan de Schotse oostkust. Lunch. We volgen de toeristische route van de Oostkust via Berwick en Alnwick tot Newcastle. Om 15u30 inscheping bij DFDS Ferries*. Avondmaal en overnachting in tweepersoons binnenhutten/stapelbed.

GB Schotland Dunbar_487826572

DAG 8 : IJMUIDEN – AFFLIGEM I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Ontscheping te IJmuiden omstreeks 9u30. Via Amsterdam en Breda naar Affligem. Aankomst omstreeks 13u.

 

*Overtochten en vaarprogramma’s onder voorbehoud. Aparte handbagage is aangewezen voor de overtocht aan boord van DFDS Seaways.

GB Schotland Whisky_253255954 (1)
The whisky house

Deze trip wordt begeleid door Geert De Bolle, whiskykenner en eigenaar van The Whisky House te Affligem

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 269

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

HOTELS ****/***
ACCOMMODATIE
toeristenhotels van de categorie****/*** met alle comfort voor de hedendaagse toerist
KAMERS/HUTTEN
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardoger, tv, telefoon, minibar.Tweepersoons binnenhut (stapelbedden) met wastafel, douche en toilet tijdens de overtochten
MAALTIJDEN
ontbijtbuffet. Typisch Schotse lunch (1 of 2 gangen) en driegangen avondmalen
TAFELDRANKEN
niet inbegrepen
VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
MUNTEN
Engelse ponden

RANTOUR EXTRA

alle inkomgelden volgens programma, uitgebreide proeverijen van whisky en toeristenbelasting inbegrepen