Vendée & Charente-Maritime

Afreisdata 10/06 - 13/08 • 7 dagenimg

Deze nieuwe bestemming zal de meest veeleisende toerist voldoening schenken. De Vendée langs de Franse westkust is een deel van de vroegere provincie Poitou en is een departement in de regio Pays de la Loire. Kenmerkend voor het grootste deel van de Vendée is het “coulissenlandschap”: stukken weiland omgeven door hoge heggen, een cultuurlandschap dat is ontstaan in de middeleeuwen. Met meer dan 2200 zonuren per jaar zijn de departementen Vendée en Charente Maritime dé bestemmingen bij uitstek voor een ontspannende vakantie in harmonie met de zee, de natuur, cultuur en gastronomie. Uitstappen naar het bastion Rochefort, de havenplaats La Rochelle, het Île de Ré en de boottocht doorheen de “Marais Poitevin” zijn de topics van deze nieuwe reis!

DAG 1 : AFFLIGEM – CHARTRES – FONTENAY-LE-COMTE I (790KM)

 

vertrek om 6u. Via Valenciennes naar Péronne, koffiepauze. Verder via Parijs naar Chartres, vrije lunch langs de snelweg. Over de snelweg L’Océane naar Le Mans en via Angers naar Cholet en Fontenay-le-Comte. Welkomstdranje met “préfou”, een specialiteit van de Vendée. Avondmaal en logies in hotel Le Rabelais***.

DAG 2 : FONTENAY – VOUVANT – FONTENAY I (70KM)

 

ontbijtbuffet. Nadien bezoek en proeverij in een ambachtelijk bedrijf waar we alles vernemen over de traditionele “brioche vendéenne”. Middagmaal in een “ferme auberge”. Langs het bosrijke gebied van Mervent-Vouvant naar Vouvant, een echte “cité de caractère”. Het dorpje draagt het label “l’un des plus beaux villages de France”. Wandeling in dit pittoreske middeleeuwse dorpje met omwallingen en vrije tijd. Terug naar Fontenay voor avondmaal en logies.

DAG 3 : FONTENAY – ROCHEFORT – BROUAGE – FONTENAY I (180KM)

 

ontbijtbuffet. Via Marans en Châtelaillon-Plage naar Rochefort. Bezoek aan de “Corderie royale” en aan de expo “La mer à l’encre”, de geschiedenis van 3 eeuwen scheepvaart. Verder naar Marennes. Bezoek aan een oesterbedrijf en proeverij van 3 oesters met een glaasje witte wijn. Middagmaal. ’s Namiddags naar Brouage voor bezoek aan dit onder kardinaal Richelieu omwalde stadje met o.m. de kerk, la Halle aux Vivres, de Tonnellerie… Terug naar Fontenay voor avondmaal en logies.

DAG 4 : FONTENAY-LE-COMTE I (10KM)

 

ontbijtbuffet. Vrije voormiddag in Fontenay of mogelijkheid voor bezoek aan de “marché des halles”. Middagmaal in het verblijfhotel. Daarna geleid bezoek aan het 16e eeuwse Château de Terre Neuve, een prachtig kasteel uit de renaissance en ooit bewoond door auteur Georges Simenon. Het kasteel heeft een rijke collectie aan oude, waardevolle meubelen en schilderijen. Avondmaal en logies.

DAG 5 : FONTENAY – MARAIS POITEVIN – FONTENAY I (60KM)

 

ontbijtbuffet. Daguitstap “Marais poitevin” , een vroegere zeegolf en nu één van de mooiste door de mens gecreëerde landschappen. Dit Marais strekt zich uit over liefst 112.000 ha en wordt terecht het “groene Venetië” genoemd. Naar Coulon voor bezoek aan het “Maison du Marais poitevin” waar we alles leren over het leven in het moeras. Middagmaal. ’s Namiddags boottocht door het hart van de “Marais” waarbij de schippers tal van anecdotes zullen vertellen. Terug naar Fontenay voor avondmaal en logies.

DAG 6 : FONTENAY – LA ROCHELLE – ÎLE DE RÉ – FONTENAY I (150KM)

 

ontbijtbuffet. Naar La Rochelle, de hoofdplaats van de regio Charente Maritime. Bezoek aan de handels- en de jachthaven, het oude centrum en de oude haven. Verder over de 3km lange brug naar het Île de Ré, ookwel eens het “witte eiland” genoemd. Middagmaal in St-Martin-de- Ré, historische hoofdstad van het eiland. Rondrit op het eiland met o.m. de citadel van Vauban, de Phare des Baleines en het dorpje Ars-en- Ré. Proeverij van de Pineau des Charentes. Terug naar Fontenay voor avondmaal en logies.

DAG 7 : FONTENAY – ORLÉANS – AFFLIGEM I (795KM)

 

ontbijtbuffet. Via Niort naar Poitiers en langs de Loirevallei naar Orléans, middagmaal. Langs Parijs naar Péronne, avondstop. Via Valenciennes naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single  + € 150
3e pers. in kamer – € 60
 kind-12j /2 volw  – € 84

 

ACCOMODATIE

HOTEL LE RABELAIS***
www.le-rabelais.com
LIGGING
op wandelafstand van het centrum van Fontenay-le-Comte
FACILITEITEN
receptie, lift, bar, restaurant, zonneterras, tuin, zwembad in openlucht, sauna, sportzaal, gratis WiFi
KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, airco
MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden
TAFELDRANKEN
¼ wijn, water en koffie bij alle maaltijden
VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m lunch 7e dag

RANTOUR EXTRA

welkomstdrankje, inkomgelden volgens programma, bezoek en proeverij oesterbedrijf, boottocht “Marais poitevin”, proeverij Pineau des Charentes, ¼ wijn en water en koffie bij alle maaltijden en toeristenbelasting inbegrepen