Toscana – Umbria – Emilia Romagna – Veneto

Afreisdata 05/06 - 11/09 • 10 dagenimg

Een nieuwe reis voor de liefhebbers van Italië! Toscana en “Umbria verde” zijn schitterende regio’s in Midden-Italië en staan zowat symbool voor het “dolce vita” in Italië. Kronkelende cipressendreven, zacht glooiende heuvelruggen met wijngaarden en eeuwenoude olijfbomen… Daarnaast zovele fraai gelegen stadjes die tot de verbeelding spreken zoals Pisa, Firenze, Volterra, Siena, San Gimignano, Assisi en Perugia waar kunst en cultuur op een indrukwekkende wijze gestalte kregen. In Emilia Romagna een bezoek aan de legendarische “Galleria Ferrari” en in Veneto aan Verona, de stad van de geliefden Romeo en Julia. Het prachtige Gardameer en de onvergelijkbare schoonheid van de natuur in Zuid-Tirool en de Oostenrijke Alpen vervolledigen deze reis. Een perfecte harmonie tussen natuur en cultuur!

DAG 1 : AFFLIGEM – COLMAR – CHIASSO I (880KM)

 

vertrek om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Door de Savernestreek richting Colmar. Middagmaal. Naar Luzern en langs het Vierwoudstrekenmeer naar de Gotthardtunnel en langs het Zwitsers-Italiaanse merengebied naar Chiasso. Avondmaal en logies in hotel Touring M.venpick***.

DAG 2 : CHIASSO – PISA – POGGIBONSI I (480KM)

 

ontbijtbuffet. Rond Milaan en door de Povlakte naar het Ligurische kustgebergte. Langs Genova en de kustlijn van de Tyrrheense Zee naar Pisa. Vrije lunch. Bezoek aan de Piazza dei Miracoli met de domkerk van Pisano, het baptisterium, het Campo Santo en de “Scheve Toren”, het symbool van Pisa. Verder via Lucca en Pistoia naar Poggibonsi in het hart van Toscane. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Alcide***.

DAG 3 : POGGIBONSI – FIRENZE – POGGIBONSI I (90KM)

 

ontbijtbuffet. Naar de Toscaanse hoofdstad Firenze. Wandeling langs de Piazzale Michelangelo, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en bezoek aan de Santa Crocekerk met de graven van Galilei en Michelangelo. Langs de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, de Uffizi en de Loggia dei Lanzi. Vrije lunch. Nadien bezoek aan de domkerk Santa Maria del Fiore, de Campanile en het baptisterium. Na enige vrije tijd naar Poggibonsi voor avondmaal en logies.

DAG 4 : POGGIBONSI – VOLTERRA – SAN GIMIGNANO – POGGIBONSI I (90KM)

 

ontbijtbuffet. Door het prachtige Toscaanse heuvelland langs Colle Val d’Elsa naar de oud-Etruskische stad Volterra. Bezoek aan Volterra waar het middeleeuwse stadsbeeld perfect is bewaard met o.m. de Piazza San Giovanni met de romaanse domkerk, het Palazzo dei Priori. Vrije tijd en vrije lunch. Verder naar San Gimignano, gedomineerd door 13 machtige torens. Bezoek aan o.m. de domkerk met zeer goed bewaarde fresco’s van Ghirlandaio en Gozzoli. Vrije tijd. Terug naar Poggibonsi voor avondmaal en logies.

DAG 5 : POGGIBONSI – SIENA – ASSISI I (150 KM)

 

ontbijtbuffet. Via Monteriggioni naar Siena voor bezoek aan de gotische Piazza del Campo en de schitterende domkerk, ..n grote gotische retabeltriptiek met meesterwerken van vooraanstaande Italiaanse meesters. Vrije lunch en vrije tijd. Langs Sinalunga en de oostoever van het Trasumeense meer naar Assisi of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 6 : ASSISI – PERUGIA – ASSISI I (90KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan de basiliek Santa Maria degli Angeli en de plek waar de H. Franciscus is overleden. Nadien bezoek aan het oude Assisi: de basiliek van de H. Clara, de Piazza del Comune en de basiliek van de H. Franciscus. Vrije lunch. Nadien naar Perugia, wandeling langs de Corso Vanucci, de Porta Augusta, de duomo, het Palazzo dei Priori en de Fontana Maggiore. Terug naar Assisi voor avondmaal en logies.

DAG 7 : ASSISI – MONTEPULCIANO – MARANELLO I (330KM)

 

ontbijtbuffet. Via Magione en de zuidoever van het Trasumeense meer naar Chiusi en verder naar de beroemde wijnstad Montepulciano. Proeverij van o.m. de “Vino nobile”, de regionale topwijn. Vrije lunch. Over de Autostrada del Sole richting Firenze en door de Apennijnen naar Bologna en Maranello. Avondmaal en logies in hotel Maranello Village****.

DAG 8 : MARANELLO – VERONA – AFFI I (160KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan de “Galleria Ferrari”, een indrukwekkende collectie Ferrari’s evenals bekers en herinneringen aan legendarische Formule1-piloten. Middagmaal. Door de Povlakte naar Mantova en Verona. Bezoek aan de Arena en het beroemde balkon van Romeo en Julia. Nadien naar Affi voor avondmaal en logies in het Park Hotel Affi****.

DAG 9 : AFFI – BARDOLINO – REUTTE I (390KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Bardolino aan het Gardameer, het grootste meer van Italië Bezoek en vrije tijd in Bardolino, één van de mooiste stadjes aan het Gardameer. Vrije lunch. Langs de snelweg naar Bolzano. Door Zuid-Tirool en over de Brenner via Innsbruck naar Reutte of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 10 : REUTTE – BAD DÜRKHEIM – AFFLIGEM I (790KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Duitse grens naar Ulm en via Stuttgart naar Karlsruhe naar Bad Dürkheim aan de “ Deutsche Weinstrasse”. Middagmaal. Langs Koblenz en Bonn naar Aken, avondstop. Over Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 199

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

HOTELS ****/***

ACCOMMODATIE

goede toeristenhotels van de categorie****/*** met alle comfort voor de hedendaagse toerist

KAMERS

standaardkamer met complete badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon, minibar, airco (nvt in Reutte)

MAALTIJDEN

ontbijtbuffet en driegangen avondmalen

TAFELDRANKEN

niet inbegrepen

VERBLIJFSFORMULE

halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag

MUNTEN

Zwitserse franken (heenreis)

INKOMGELDEN

ca. € 85 (richtprijs op basis tarieven 2016)

RANTOUR EXTRA

welkomstdrankje in Poggibonsi, wijnproeverij met hapjes in Montepulciano, 3 middagmalen (Colmar, “Galleria Ferrari” en Bad Dürkheim), tolgelden en toeristenbelastingen in alle Italiaanse steden inbegrepen