Rondreis Japan

afreisdatum 17/05/18 • 12 dagen rondreisimg

Het land van de reizende zon, de Samurai, heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je aankomt lijkt het net alsof je op een andere planeet terecht komt. Een reis die je nooit meer vergeet. In een veelzijdig land waar moderne steden afwisselen met traditionele dorpjes. Waar eeuwenoude tradities standhouden maar waar technologie hoog in het vaandel staat. Daarnaast maakt de vriendelijke en gastvrije bevolking deze reis door Japan er één om nooit te vergeten. Een bijzondere ervaring. Het wordt ‘zen-sationeel’!

DAG 1 : AFFLIGEM – ZAVENTEM – TOKYO

 

samenkomst te Affligem. Transfer naar de luchthaven van Zaventem per autocar. Vlucht met ANA naar Tokyo.

Japan Rondreis 2_377039554

DAG 2 : TOKYO (-/-/A)

 

aankomst in Tokyo in de namiddag. Ontvangst op de luchthaven en per autocar naar Narita waar u het Narita-Sanpark bezoekt. In dit prachtige park bewondert u een tempel, meertjes, kersenbloesems en pruimenbomen. Vervolgens naar het Keio Plaza Hotel voor avondmaal en logies.

Japan Rondreis 3_667925704

DAG 3 : TOKYO (O/L/A)

 

eerste kennismaking met Tokyo. U bezoekt Meiji Jingu Shrine, het heiligdom met de omringende Japanse tuinen. Ook het parlementsgebouw, het keizerlijk paleis, de oudste en bekendste tempel van Tokyo de Sensoji en de Nakamise winkelstraat. U wandelt door de wijk Ginza met de meest exclusieve winkels. Na een boottocht bezoekt u Odaiba met vele hypermoderne, zelfs rare gebouwen en tenslotte de indrukwekkende Rainbow Bridge. Overnachting in het Keio Plaza Hotel.

Japan Rondreis 4_572056267

DAG 4 : TOKYO (O/L/A)

 

in de voormiddag ontdekking van Nihon Minka-En, een dorp met typische oude Japanse huizen, het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Een lift brengt u naar de 45ste verdieping waar zich een observatieplatform bevindt waar u een prachtig uitzicht heeft over Shinjuku en de skyline van Tokyo. Nadien woont u een Sumogevecht bij. Sumo is een sport maar ook een uitgebreid ritueel. En er is maar één manier om sumo te ontdekken: het echt ervaren! Overnachting in het Keio Plaza Hotel.

Japan Rondreis 5_621193703

DAG 5 : FUJI & KAWAGUCHIKO (O/L/A)

 

in de ochtend vertrek naar het bezoekerscentrum van Mount Fuji en het 5de station van de vulkaan en de Fuji Shibazakura Festivalsite. In mei zijn er hier meer dan 800.000 roze bloemetjes. Prachtig uitzicht met de besneeuwde Mount Fuji op de achtergrond. Lunch in Kawaguchiko. Vervolgens naar het Kawaguchikomeer voor mooi uitzicht op de Mount Fuji en de kersenbloesemvelden. Overnachting in het Fuji View Hotel.

Japan Rondreis 6_501148660

DAG 6 : TSUMAGO – KYOTO (O/-/A)

 

na het ontbijt vertrek naar Tsumago. Wandeling op de Nakesando Way. Deze eeuwenoude weg loopt van Kyoto naar Tokyo en werd vroeger gebruikt om goederen te vervoeren. Vandaag is deze erg populair bij wandelaars, niet alleen vanwege de mooie natuur en goede wandelomgeving maar ook om de dorpjes die je langs deze route vindt. Tijdens de wandeling van Tsumago naar het populaire dorpje Magomo ervaart u Japan op een andere manier. Vervolgens transfer naar Kyoto. Overnachting in het Rihga Royal Hotel Kyoto.

Japan Rondreis 7_452592349

DAG 7 : KYOTO (O/L/A)

 

vandaag bezoeken wij het historische Kyoto. U bezoekt het Nijokasteel, de Kinkajujitempel met een mooi uitzicht over de stad, het voormalige keizerlijke paleis Kyoto Imperial, Heian Jingu Shrine met één van de grootste Shintoschrijnen. Verder ook Sanjusangendotempel befaamd vanwege de duizenden handgesneden godsbeelden. De Kiyomizuderatempel, de volledig zonder spijkers gebouwde tempel op palen en één van de populairste bezienswaardigheden. Overnachting in het Rihga Royal Hotel Kyoto.

Japan Rondreis 8_469122872

DAG 8 : KYOTO – NARA (O/L/A)

 

in de voormiddag bezoek aan Kyoto en Arashiyama, een pittoresk gebied. De Tenryujitempel, de belangrijkste Zentempel en het bamboebos van Sagano. U steekt de Togetsukyobrug over voor het uitzicht over de heuvels van Arashiyma. Nadien verder naar Nara, één van de oudste steden van Japan voor bezoek aan het Narapark waar honderden tamme damherten rondlopen. Souvenirs shop je bij de grootste souvenirshop van Nara: het Nara Nagomikan. Overnachting in het Rihga Royal Hotel Kyoto.

Japan Rondreis 9_354325505

DAG 9 : OKAYAMA – HIROSHIMA (O/L/A)

 

transfer naar Okayama en Kurashiki. U bezoekt Korakuen met de oudste en best bewaarde Japanse tuinen en het Bikan Historical Quarter, het oude marktcentrum gelegen tussen kleine kanalen met groen begroeide oevers en bruggetjes. Nadien naar Hiroshima, een moderne stad met brede boulevards, musea en geweldige restaurants. U bezoekt het Vredesmonument en het Memorial Park. Overnachting in het Rihga Royal Hotel Hiroshima.

Japan Rondreis 10_685846135

DAG 10 : MIYAJIMA (O/L/A)

 

na het ontbijt per ferry naar Miyajima, het tempeleiland. De meest bekende bezienswaardigheid is het Itsukushimaschrijn, UNESCO werelderfgoed. U bezoekt het Momijidani Park en met de kabelbaan de berg Misen met prachtig uitzicht op de Japanse Binnenzee en een deel van Hiroshima. Nadien per ferry naar het hotel. Overnachting in het Rihga Royal Hotel Hiroshima.

Japan Rondreis 11_537015967

DAG 11 : OSAKA (O/L/A)

 

’s ochtends met de kogeltrein naar Osaka. Volledige dag stadsbezoek van Osaka. Het Floating Garden Observatory met een indrukweekend panorama over de stad. Vervolgens stop aan het Umeda Sky District, twee wolkenkrabbers die bovenaan met elkaar verbonden zijn en het Ossakakasteel in een prachtige omgeving met vijvers. Tenslotte neemt u de boot om de highlights van Osaka vanop het water te bekijken. Overnachting in Hotel Nikko Osaka.

DAG 12 : OSAKA – TOKYO – ZAVENTEM – AFFLIGEM (O)

 

ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Tokyo naar Brussel. Transfer per autocar naar Affligem.

Hotels

Keio Plaza Hotel

Japan Rondreis Keio Plaza Hotel

Fuji View Hotel

Japan Rondreis Fuji View Hotel

Rihga Royal Hotel

Japan Rondreis Rihga Royal Hotel Kyoto

Rihga Royal Hotel

Japan Rondreis Rihga Royal Hotel Hiroshima

Hotel Nikko Osaka

Japan Rondreis Hotel Nikko Osaka
Japan Rondreis Map
Japan Klimaat

vanaf 5598 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
17.05.18€ 5598
Single + € 897

 

INFOAVOND

WENS JE MEER INFO OVER DEZE REIS?

KOM LANGS OP DE INFOAVOND

28/09/17 – 18u30

RANTOUR TRAVEL CENTER

INSCHRIJVING GEWENST

053/66.68.94

ALGEMENE INFO

MUNTEN
Japanse yen (JPY)

 

FORMALITEITEN
internationale reispas (geldig tot 6 maande na terugkeer)

 

INBEGREPEN
Rantour reisleiding vanaf Affligem, luchthavenvervoer, vluchten, transfers ter plaatse

 

NIET INBEGREPEN
niet vermelde maaltijden, dranken, optionele uitstappen, fooien, persoonlijke uitgaven