Praag – De Gouden Stad

Afreisdatum 22/06 - 01/08img

Praag, de Gouden Stad aan de Moldau. Ondanks de vele contrasten vormt de stad een harmonieus geheel: middeleeuwse straten, gotische en barokke kerken, jugendstil… De stad heeft meertroeven om de bezoeker te charmeren: een wandeling door de gezellige winkelstraten, het Wenceslasplein, de Karlsbrug, de Joodse wijk en trendy typische cafeetjes en restaurantjes. Het romantische Praag is een stad met een eigen karakter dat treffend wordt beschreven in het werk van Franz Kafka en Milan Kundera en in de symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak en Bedrich Smetana.

DAG 1 : AFFLIGEM – PRAAG I (930KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Keulen, koffiepauze. Over Frankfurt naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Langs Nürnberg naar de Tsjechische grensovergang te Rozvadov. Via de bier- en Skodastad Plzen naar Praag. Avondmaal en logies in het Panorama Hotel Prague****.

CZ Praag Citytrip_173388254

DAG 2 : PRAAG

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan het Strahovklooster en de Loretakerk met de schatkamer. Naar het Burchtdistrict met o.m. het Czerninpaleis, nu het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bezoek aan de St Vituskathedraal en wandeling langs het Gouden Straatje naar de St Joriskathedraal. Vrije lunch. Bezoek aan de St Nikolaaskerk, Mala Strana en de John Lennonmuur. Wandeling over de 500m lange Karlsbrug, trefpunt van schilders, muzikanten en kunstenaars. Avondmaal en logies.

CZ Praag Citytrip_574157122

DAG 3 : PRAAG

 

ontbijtbuffet. Wandeling door het stadsdeel Stare Mesto met o.m. het Oude Stadsplein met het standbeeld van Jan Hus, de Kruittoren en de Tynkerk. Naar het stadhuis met het beroemde astronomische uurwerk. Vrije lunch of mogelijkheid voor het maken van een bootocht met middagmaal op de Moldau. Nadien naar de Joodse wijk met de synagoge, het kerkhof en het museum. Avondmaal en logies.

CZ Praag Citytrip_87319099

DAG 4 : PRAAG

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan een plaatselijke kristalfabriek. Rondleiding in de fabriek en mogelijkheid voor aankoop van het precieuze Boheemse kristal. Terug naar Praag voor bezoek aan de stationshal met een art deco interieur. Vrije lunch en shoppinggelegenheid in de omgeving van het Wenceslasplein, een prachtboulevard met statige hotels, moderne winkels en vele terrasjes… Kortom, genieten van de grandeur van Praag. Avondmaal en logies.

DAG 5 : PRAAG – AFFLIGEM I (930KM)

 

ontbijtbuffet. Terugreis via Rozvadov naar Nürnberg en Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Langs Frankfurt naar Aken, avondstop. Via Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

vanaf 534 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
01.08.18€ 534
Single  + € 148
3e pers. in kamer – € 40
Kind -12j/2 volw.  – € 80

 

RANTOUR EXTRA

avondmalen in buffetvorm en verblijfsbelasting inbegrepen

ALGEMENE INFO

PANORAMA HOTEL PRAGUE****

 

www.panoramahotelprague.com

 

LIGGING
in het centrum van Praag 4 en op 200m van het metrostation Pankrac

 

FACILITEITEN
receptie met liften, lounge, restaurant Mezzo, bar, terras, fitness- en wellnessruimte (sauna, stoombad en binnenzwembad), gratis WiFi

 

KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, airco

 

MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en avondmalen in buffetvorm

 

TAFELDRANKEN
niet inbegrepen

 

VERBLIJFSFORMULE
halfpension van diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag

 

MUNTEN
Tsjechische kronen

 

INKOMGELDEN
ca. CZK 1750 (richtprijs op basis tarieven 06/17)

 

CZ PRAAG CITYTRIP PANORAMO HOTEL