Karinthische meren – Grossglockner

Afreisdata 01/07 - 20/08 • 8 dagenimg

Karinthië is het meest zuidelijk gelegen Bundesland van Oostenrijk en is bekend om het aangename en zonnige klimaat. De naam is afgeleid van het Keltische woord “Karantanum” wat zoveel betekent als plaats der vrienden. Toppers op het programma zijn het bezoek aan het Maltatal, de rit langs de Karinthische meren, de drielandentocht en de wondere wereld van de Grossglockner Hochalpenstrasse, het dak van Oostenrijk. Tijdens de heenreis bezoeken we tevens Schloss Herrenchiemsee, één van de “Königschlösser” van koning Ludwig II van Beieren. We logeren in het gastvrije Seebodnerhof Hotel Klein**** in Seeboden op de noordoever van de Millstätter See, een droomligging temidden een betoverende natuur.

DAG 1 : AFFLIGEM – ROSENHEIM I (875KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen naar Frankfurt en Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Over Nürnberg en langs de Beierse hoofdstad München naar Rosenheim of omgeving. Avondmaal en logies.

DAG 2 : ROSENHEIM – CHIEMSEE – SEEBODEN I (875KM)

 

ontbijtbuffet. Nadien naar Prien aan de westoever van de Chiemsee. Per boot naar het Herreninsel en wandeling naar het Schloss Herrenchiemsee, bezoek aan het slot en de tuinen. Per boot terug naar Prien voor middagmaal. Over de Oostenrijkse grens naar Salzburg en door de Tauern- en de Katschbergtunnel naar Seeboden aan de Millst.tter See. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in het Seebodenerhof Hotel Klein***.

DAG 3 : SEEBODEN – MALTATAL – GMÜND – SEEBODEN I (90KM)

 

ontbijtbuffet. Verkennende wandeling in Seeboden op de noordoever van de Millst.tter See. Gelegenheid voor boottocht op het meer. Middagmaal in het verblijfhotel. Over de spectaculaire tolweg Malta Hochalmstrasse naar de K.lnbreinsperre, een stuwmeer op 1920m hoogte. Wandeling op de afdamming. Nadien naar de “Künstlerstadt” Gmünd, het oudste stadje van Karinthi. en ooit zetel van de firma Porsche. Vrije tijd. Terug naar Seeboden voor buffetavondmaal, animatie en logies.

DAG 4 : SEEBODEN – DRIELANDENTOCHT – SEEBODEN I (240KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Villach en via de Würzenpass door het gebergte der Karawanken naar Bled aan het gelijknamige meer in buurland Sloveni.. Bezoek en middagmaal. Langs Kranjska Gora en Podkoren naar het Italiaanse Tarvisio. Bezoek en vrije tijd voor shopping. Over de Italiaans- Oostenrijkse grens en via Spittal terug naar Seeboden voor avondmaal, animatie en logies.

DAG 5 : SEEBODEN – KARINTISCHE MEREN – SEEBODEN I (170KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Villach naar Klagenfurt aan de Glan in de oostpunt van de W.rthesee. Bezoek aan de Karintische hoofdstad met o.m. de Domplatz, de dom, het Landhaus, de Lindwurmbrunnen… Langs de meeroever naar P.rtschach, middagmaal. Langs het mondaine Velden naar Landskron en verder langs de zuidoever van de Ossiacher See naar Ossiach. Bezoek aan dit oud-Sloveense stadje, bekend om de barokkerk met het mooiste orgel van Oostenrijk. Langs de Afritzer See en de Brennsee terug naar Seeboden voor avondmaal, animatie en logies.

DAG 6 : SEEBODEN – SPITTAL – SEEBODEN I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Spittal an der Drau voor “Schnapswanderung und Museumbesuch mit Fritz dem Wirt”. Middagmaal in het verblijfhotel. Vrije namiddag. Om 16u “Kaffee und Kuchen” in het hotel. Galadiner, animatie en logies.

DAG 7 : SEEBODEN – GROSSGLOCKNER – ROSENHEIM I (270KM)

 

ontbijtbuffet. Via Winklern in het M.lltal naar Heiligenblut, één van de hoogst gelegen kerkdorpjes in Oostenrijk. Verder naar de top van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Over de slingerende H.henstrasse naar de 2548m hoge Franz Josefsh.he vanwaar een onvergelijkbaar panorama over de Grossglockner en de Pasterzegletsjer. Nadien afdaling naar Zell am See. Middagmaal. Verder via Saalfelden en Sankt Johann in Tirol naar Kufstein en Rosenheim of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 8 : ROSENHEIM – AFFLIGEM I (875KM) 

 

ontbijtbuffet. Langs München en Nürnberg richting Würzburg. Vrije lunch langs de snelweg. Via Frankfurt naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 110
3e pers. in kamer – € 50
kind-12j /2 volw – € 100

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

SEEBODENERHOF HOTEL KLEIN***

www.hotel-klein.at

LIGGING

rustig gelegen op 5 minuten wandelen van de noordoever van de Millst.tter See

FACILITEITEN

receptie, lounge, lift, bar , restaurant, tuin, zonneterras, buitenzwembad met ligzetels, fitness- en wellnessruimte met sauna, hamam en solarium, gratis WiFi

KAMERS

standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe en balkon of terras

MAALTIJDEN

ontbijtbuffet en driegangen middag- en viergangen avondmalen met groentenbuffet. éénmaal buffetavondmaal en galadiner

TAFELDRANKEN

niet inbegrepen

VERBLIJFSFORMULE

volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag

INKOMGELDEN

ca. € 45 – (richtprijs op basis tarieven 2016)

RANTOUR EXTRA

welkomstdrankje, éénmaal koffie en gebak, éénmaal buffetavondmaal en galadiner, animatie, gratis gebruik wellnessruimte,Millst.tter See Card (kortingen openbaar vervoer, zwembaden, boottochten…), tolgelden en toeristenbelasting inbegrepen