Hongarije & West-Roemenië

Afreisdatum 17/07 • 10 dagenimg

Deze nieuwe reis is een ontdekkingstocht doorheen het oosten van Hongarije en het westen van Roemenië dat in 2007 lidstaat werd van de Europese Unie. Roemenië grenst aan Hongarije, Oekraïne, Moldavië, Bulgarije en Servië. Het vrijwel onbekende maar onvermoed rijke culturele erfgoed, de natuurparcht en meerdere steden die op de Unescolijst van het werelderfgoed staan, zullen de bezoeker in uiterst aangename zin verrassen. Transsylvanië, de barok- en jugenstilstad Oradea en het prachtige Timisoara zijn de absolute blikvangers in Roemenië. In Hongarije bezoeken we de hoofdstad Boedapest, het indrukwekkende kasteel in Gödöllö en de duizendjarige stad Eger. Deze reis is een perfecte cocktail van natuur en cultuur!

DAG 1 : AFFLIGEM – DEGGENDORF I (810KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen naar Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Over Würzburg naar Regensburg en verder naar Deggendorf voor avondmaal en logies.

DAG 2 : DEGGENDORF – WENEN – BOEDAPEST I (580KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Passau over de Duits-Oostenrijkse grens naar Pressbaum voor middagmaal. Over de Hongaarse grens naar Gy.r en verder naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Avondmaal en logies in hotel Expo****.

DAG 3 : BOEDAPEST – GÖDÖLLÖ – EGER I (150KM)

 

ontbijtbuffet. Toeristische rondrit in het stadsdeel Pest met o.m. het Heldenplein, het Vajdahunyadkasteel, de Opera, de kathedraal, de oude binnenstad, het Hongaarse parlement. Nadien naar stadsdeel Buda voor rondrit langs de Gellertheuvel, het Burchtdistrict met het vroegere Koninklijke paleis, de Matthiaskerk, het Vissersbastion. Panoramische boottocht op de Donau en middagmaal aan boord. Daarna naar G.d.ll. voor bezoek aan het Grassalkovichkasteel, de favoriete zomerverblijfplaats van keizerin “Sissi”. Via Hatvan naar Eger voor avondmaal en logies in het hotel Eger & Park****.

DAG 4 : EGER

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan de ruim duizendjarige stad Eger, een “stad met comitaatsrecht” en productieplaats van de bekendste rode wijn van Hongarije. Bezoek aan de burcht van Eger met de onderaardse gangen, het wapenmuseum en de aflossing van de wacht. Wandeling langs de Ottomaanse minaret, de kathedraal en het Doboplein. Middagmaal en vrije tijd. Nadien wijnproeverij en avondmaal met zigeunermuziek in een wijnkelder. Logies.

DAG 5 : EGER – TOKAJ – ORADEA I (300KM)

 

ontbijtbuffet. Rond het Bükki Nemzeti Park naar Miskolc en Tokaj, een “varos”, een stadje bij de samenvloeiing van de Tisza en de Bodrog. Tokaj is bekend om de wijngaarden Tokaj-Hegyalja die op de lijst van het werelderfgoed van de Unesco staan. Wandeling langs het barokke kasteel, het stadhuis en tal van kleine steegjes. Middagmaal. Daarna via Debrecen naar de Roemeense grens en door de provincie Satu Mare naar Oradea. Avondmaal en logies in hotel Continental Forum Oradea****.

DAG 6 : ORADEA – CLUJ NAPOCA I (160KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan Oradea of Grosswardein, een stad met vele gebouwen in barokstijl en jugendstil. Wandeling langs o.m. de kathedraal, het stadhuis, de Zwarte Adelaar en bezoek aan de Mondkirche. Vrije tijd in de Calea Republicii, de voornaamste winkelstraat. Middagmaal. Verder naar Cluj Napoca, de grootste stad van Transsylvani.. Wandeling langs het geboortehuis van de Hongaarse koning Matei Corvin, de kerk der franciskanen, het Palais Banffy, de barokke piaristenkerk en bezoek aan de Matthiaskirche. Avondmaal en logies in hotel Hampton by Hilton***.

DAG 7 : CLUJ NAPOCA – ALBA IULIA – TIMISOARA I (320KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Torda en Aiud naar Alba Iulia, sinds 1711 Karlsburg in het Duits en gelegen aan de voet van het Apuseniggebergte. Alba iulia is nog steeds de zetel van de Roemeense katholieke kerk. Bezoek aan deze vestingstad met o.m. de kathedraal en de Kr.nungskirche. Middagmaal. Langs Ddeva in de regio Huneadora verder naar Timisoara. Avondmaal en logies in hotel Lido****.

DAG 8 : TIMISOARA – BOEDAPEST I (320KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan Timisoara, “Klein-Wenen” genoemd. Wandeling langs het stadhuis, de pestzuil, de brug van Eifel, het domplein en bezoek aan de orthodoxe kathedraal. Vrije tijd en middagmaal. Over de Hongaarse grens naar Boedapest. Avondmaal en logies in hotel Expo****.

DAG 9 : BOEDAPEST – DEGGENDORF I (580KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Tatabanya en Gy.r naar de Oostenrijkse grens. Rond Wenen en verder naar Melk, vrije lunch en vrij bezoek aan de mooiste barokabdij van Oostenrijk. Langs Passau naar Deggendorf voor avondmaal en logies.

DAG 10 : DEGGENDORF – AFFLIGEM I (810KM) 

 

ontbijtbuffet. Via Nürnberg naar Würzburg. Over Frankfurt naar Limburg an der Lahn. Vrije lunch langs de snelweg. Via Keulen naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 178
3e pers. in kamer – € 45
kind-12j /2 volw – € 90

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

HOTELS****/***

ACCOMODATIE

toeristenhotels van de categorie ****/*** met alle comfort voor de hedendaagse toerist

KAMERS

standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardoger, tv, telefoon en de meeste met safe en minibar

MAALTIJDEN

ontbijtbuffet en tweegangen middag- en driegangen avondmalen

TAFELDRANKEN

niet inbegrepen

VERBLIJFSFORMULE

volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag (vrije lunch dag 9)

MUNTEN

Hongaarse forint

Roemeense lei

RANTOUR EXTRA

inkomgelden in Hongarije en Roemenie. volgens programma, middagmaal dag 2, boottocht op de Donau met middagmaal in Boedapest, wijnproeverij en avondmaal met zigeunermuziek in Eger, reisleiding in Hongarije en Roemeni., Rantour begeleiding, tolgelden en toeristenbelastingen inbegrepen