Dolce vita aan het Gardameer

Afreisdata 01/07 - 09/09 • 8 dagenimg

Het Gardameer, een klassieker in de reiswereld. Eeuwen gelden werden de schoonheid en de charme van het meer reeds beschreven door Wolfgang Goethe. Het grootste meer van Italië kan in het noordelijke deel de vergelijking met een fjord doorstaan wegens de loodrecht uit het water oprijzende rotsen. Het zuidelijke deel ligt als een binnenzee, omzoomd door oleanders, agaven, citroenbomen, cipressen, wijngaarden. Aan de oostzijde wordt het meer gedomineerd door het massief van de Monte Baldo. We bezoeken o.m. Verona aan de Adige, de stad van de geliefden Romeo en Julia en de charmante toeristenplaatsjes Limone, Riva del Garda, Sirmione, Bardolino en Garda, de hoofdplaats aan het meer.

DAG 1 : AFFLIGEM – REUTTE I (830KM)

 

vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Via Ulm en Kempten naar de Oostenrijkse grens. Verder naar Reutte in Tirol of omgeving voor avondmaal en logies

DAG 2 : REUTTE – TORBOLE I (310KM)

 

ontbijtbuffet. Over de Fernpass naar Innsbruck. Over de Brennerautobahn naar de Italiaanse grens. Door Zuid-Tirol naar Torbole. Middagmaal in het verblijfhotel. Verkennende wandeling langs de meerpromenade en vrije tijd in Torbole. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in hotel Centrale***.

DAG 3 : TORBOLE – RIVA DEL GARDA – LIMONE – TORBOLE I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Met onze autocar naar Varone. Bezoek aan de waterval, die door een loodrechte kloof liefst 100 meter dieper te pletter stort. Wandeling in de Grotta Inferiore en in de Grotta Superiore, een fascinerend schouwspel. Nadien naar Riva del Garda, een charmant stadje met o.m. de Torre Apponale, het Palazzo Pretorio en het 12e eeuwse fort Rocca. Middagmaal in het verblijfhotel. Boottocht met de “Linea” naar het pittoreske Limone, beroemd om de citroencultuur. Vrije tijd. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 4 : TORBOLE – VERONA – VALEGGIO SUL MINCIO – TORBOLE I (200KM)

 

ontbijtbuffet. Via de snelweg naar Verona. Bezoek aan de Arena en wandeling naar het beroemde balkon van Romeo en Julia. Verder langs de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori met het beeld van Dante Allighieri, de Arche Scaligere en de dom van Verona. Vrije lunch. Nadien naar het middeleeuwse dorpje Valeggio, schilderachtig gelegen aan de rivier de Mincio. Vrije tijd en terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 5 : TORBOLE – SIRMIONE – BARDOLINO – GARDA – TORBOLE I (170KM)

 

ontbijtbuffet. Langs de oostelijke meeroever naar Sirmione. Wandeling langs het haventje en de Rocca Scaligero, één van de vele kastelen van het geslacht der Scaliger, vrije tijd. Verder naar Bardolino voor middagmaal en vrije tijd in het aantrekkelijke centrum. Nadien bezoek aan Garda, de hoofdplaats aan het meer. Wandeling langs de bloemenrijke meeroever. Terug naar Torbole voor avondmaal en logies.

DAG 6 : TORBOLE – MALCESINE – TORBOLE I (20KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Malcesine. Wandeling in dit stadje met tal van gezellige winkelstraten en de middeleeuwse burcht. Mogelijkheid om per kabelbaan naar de top van de Monte Baldo* te zweven vanwaar een uitzonderlijk panorama over het Gardameer en de omringende bergwereld. Terug naar Torbole voor middagmaal en vrije namiddag. Avondmaal en logies. *In functie van de weersomstandigheden.

DAG 7 : TORBOLE – INNSBRUCK – REUTTE I (325KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Trento en langs Bolzano richting Brixen. Langs de oude Brennerstrasse en onder de Europabrücke naar Innsbruck. Vrije lunch. Bezoek aan de “Altstadt” met o.m. de dom, de Hofkirche en het beroemde gouden dak, het symbool van Innsbruck. Over de Fernpass naar het Zugspitzegebied en Reutte of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 8 : REUTTE – AFFLIGEM I (830KM)

 

ontbijtbuffet. Via Ulm naar Würzburg, vrije lunch langs de snelweg. Daarna over Keulen naar Aken, avondstop. Via Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 140
3e pers. in kamer – € 55
kind-12j /2 volw – € 110

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

HOTEL CENTRALE***
www.hotelcentraletorbole.it
LIGGING
in het centrum van het charmante stadje Torbole en op 50m van de meeroever
FACILITEITEN
receptie, lift, bar, restaurant, terras, zonneterras, fitnessruimte, gratis WiFi
KAMERS
standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, airco
MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden (vrije lunch in Verona en Innsbruck)
TAFELDRANKEN
niet inbegrepen
VERBLIJFSFORMULE
volpension diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
INKOMGELDEN
ca. € 42 (richtprijs op basis tarieven 2016)

RANTOUR EXTRA

welkomstdrankje en toeristenbelasting inbegrepen