Costa Brava – Rosas & Barcelona

Afreisdata 17/06 - 09/09 • 9 dagenimg

De Costa Brava vormt samen met de Costa Dorada de kustlijn van Catalonië. Deze kust is 200km lang en loopt van Portbou aan de Franse grens tot in Blanes en is een toeristenparadijs bij uitstek. Rosas ligt bevoorrecht aan de gelijknamige baai in een groene omgeving en tussen twee beschermde natuurparken: de moerasgebieden van L’Empordà en de Cap de Creus. Rosas biedt een mooie palmenpromenade, een met rotsen omgeven zandstrand, een vissershaven, de ruïne van de citadel van Trinidad, vele pittoreske steegjes en een waaier aan uitgaans- en shoppingmogelijkheden. Op het programma staan uitstappen naar Barcelona, een ontdekkingstocht in het gebergte van de Pyreneeën en een tocht langs de Costa Brava.

DAG 1 : AFFLIGEM – ORANGE I (955KM) 

 

vertrek om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Naar Dijon, vrije lunch langs de snelweg. Via Lyon naar Orange voor avondmaal en logies.

DAG 2 : ORANGE – ROSAS I (330KM)

 

ontbijtbuffet. Via Nimes naar Perpignan. Over de Spaanse grens naar Rosas voor check-in in het Prestige Victoria Hotel Elit***. Middagmaal. ’s Namiddags verkennende wandeling in onze verblijfplaats aan de baai van Rosas. Welkomstdrankje, avondmaal en logies.

DAG 3 : ROSAS – CADAQUES – ROSAS I (40KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Cadaques, één van de mooiste badplaatsjes aan de Costa Brava in een baai nabij de Cap de Creus. Cadaques inspireerde vele kunstenaars zoals Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro, Federico Garcia Lorca… Vrije tijd. Langs een prachtige panoramaweg over Llanca terug naar Rosas. Middagmaal in het verblijfhotel en vrije namiddag. Avondmaal en logies.

DAG 4 : ROSAS – PYRENEEËN – ROSAS I (270KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek om 8u. Door de Sierra del Montseny naar het hooggelegen Rupit. Bezoek aan dit middeleeuwse stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Door de uitlopers van de Catalaanse Pyrenee.n naar Santa Pau en Olot, de hoofdplaats van de regio Garrotxa. Middagmaal en vrije tijd. Verder langs Castellfollit de la Roca naar Besalu. Bezoek aan dit bloemenrijke dorpje. Terug naar Rosas voor avondmaal en logies.

DAG 5 : ROSAS – FIGUERAS – ROSAS I (45KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Figueras voor bezoek aan de oude binnenstad en aan het museum van de excentrieke kunstenaar Salvador Dali. Dit museum is het vroegere theater dat door Dali zelf in de hem eigen stijl werd verbouwd en waar hij ook begraven ligt in de koepelzaal. Middagmaal in het verblijfhotel. Vrije namiddag of mogelijkheid voor het maken van een culturele rit met het toeristentreintje in en rond Rosas. Avondmaal en logies.

DAG 6 : ROSAS – BARCELONA – ROSAS I (330KM)

 

ontbijtbuffet. Daguitstap naar Barcelona. Stadsrondrit langs o.m. Camp Nou, het stadion van CF Barcelona en bezoek aan de onvoltooide Sagrada Famiglia van de eigenzinnige kunstenaar Antoni Gaudi. Via de haven naar Montjuich voor mooi panorama over de stad. Vrije lunch. Nadien wandeling langs de kathedraal, de Generalitat, de Plaza del Rey, de Ramblas met het Teatro Liceo, de Plaza de Catalunya. Vrije tijd. Terug naar Rosas voor avondmaal en logies.

DAG 7 : ROSAS – COSTA BRAVA – ROSAS I (250KM)

 

ontbijtbuffet. Langs Llagostera naar San Feliu. We volgen het mooiste traject van de Costa Brava: de 35km lange kustlijn tussen San Feliu en Tossa de Mar, fotostops aan de mooiste panorama’s. Middagmaal en vrije tijd in Lloret de Mar, ..n van de meest populaire badplaatsjes van Spanje. Terug naar Rosas voor avondmaal en logies.

DAG 8 : ROSAS – ORANGE I (330KM)

 

ontbijtbuffet. Vrije voormiddag. Middagmaal in het verblijfhotel. Over de Spaans-Franse grens en via Nimes naar Orange voor avondmaal en logies.

DAG 9 : ORANGE – AFFLIGEM I (955KM)

 

ontbijtbuffet. Via Mont.limar en door de Rhonevallei richting Dijon, vrije lunch langs de snelweg. Over Nancy naar Arlon, avondstop. Via Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single + € 192
3e pers. in kamer – € 60
kind-12j /2 volw – € 120

 

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

PRESTIGE VICTORIA HOTEL ELIT***

www.prestigehotels.com

LIGGING

in de residenti.le wijk Santa Margerita, in eerste lijn aan het zandstrand en de promenade en op 15min. wandelafstand van het centrum

FACILITEITEN

receptie, lounge, lift, bar, restaurant, cafetaria, zonneterras, zwembad in openlucht, wellnessaccommodatie (binnenzwembad, sauna, solarium), gratis WiFi

KAMERS

standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, radio, safe, minibar, airco en terras

MAALTIJDEN

ontbijtbuffet en themabuffetten in het verblijfhotel. Driegangen maaltijden tijdens de excursies en tijdens heen- en terugreis

TAFELDRANKEN

1/4 wijn en water bij alle maaltijden in Spanje

VERBLIJFSFORMULE

volpension van diner 1e dag t/m ontbijt 9e dag (vrije lunch dag in Barcelona)

INKOMGELDEN

ca. € 25 (richtprijs op basis tarieven 2016)

RANTOUR EXTRA

welkomstdrankje, maaltijden in buffetvorm in het verblijfhotel in Rosas, 1/4 wijn en water bij alle maaltijden in Spanje, bezoek Sagrada Famiglia in Barcelona en toeristenbelasting inbegrepen