Bouches-du-Rhône – Camargue – Provence – Ardèche

Afreisdata 22/07 - 19/08 • 7 dagenimg

“Le Midi”… nog steeds één van de mooiste natuurgebieden ten zuiden van de Alpen. Er heerst het ganse jaar een mild klimaat. Je kan er genieten van zonovergoten zuiderse landschappen met een weelderige plantengroei, van de bedwelmende geur van thijm en rozemarijn, van de olijf- en amandelbomen… Het is tevens een streek vol afwisseling, denk maar aan de vele historische steden zoals Avignon en de oud-Romeinse steden Arles, Nîmes en Orange. We bezoeken eveneens het natuurgebied van de Camargue en het departement van de Ardèche met o.m. de toeristische route van de Gorges de l’Ardèche. Een andere blikvanger is onze verblijfplaats Aigues-Mortes, één van de zwaarst omwalde stadjes van Frankrijk.

DAG 1 : AFFLIGEM – DIJON – LORIOL-SUR-DRÔME I (880KM)

 

vertrek om 6u. Via Namen naar Arlon, koffiepauze. Langs Nancy richting Dijon, vrije lunch langs de snelweg. Doorheen Bourgondië en langs Mâcon naar Lyon en door de Rhônevallei naar Loriol-sur-Drôme of omgeving voor avondmaal en logies.

DAG 2 : LORIOL – AVEN D’ORGNAC – GORGES DE L’ARDECHE – AIGUES-MORTES I (270KM)

 

ontbijtbuffet. Via Privas naar Aven d’ Orgnac. Bezoek aan de prehistorische grotten met miljoenen jaren oude stalagmieten en stalactieten. Middagmaal in Orgnac-l’Aven. Vanaf Vallon-Pont-d’Arc volgen we het 38km lange traject der Gorges de l’Ardèche met stops aan de mooiste panorama’s zoals de beroemde Pont d’Arc, de Belvédère de la Madeleine… Over de snelweg naar Aigues-Mortes voor avondmaal en logies.

FR Provence Ardeche_465961721

DAG 3 : AIGUES-MORTES – LES SAINTES-MARIES-DE-LA-MER – AIGUES-MORTES I (60KM)

 

ontbijtbuffet. Bezoek aan Aigues-Mortes, één van de meest indrukwekkende vestingstadjes van Frankrijk. Vrije tijd. Nadien naar het zigeunerplaatsje Les Saintes-Marie-de-la-Mer aan de boorden van de Middellandse Zee. Bezoek aan de vestingkerk met o.m. het beeld van de H. Sara, de beschermheilige van de zigeuners. Middagmaal en vrije tijd in dit gezellige badplaatsje. Terug naar Aigues-Mortes voor avondmaal en logies.

FR Provence Aigues Mortes_123336265

DAG 4 : AIGUES-MORTES – ARLES – LES BAUX – AIGUES-MORTES I (170KM)

 

ontbijtbuffet. Vertrek naar Arles voor bezoek aan o.m. het oud-Romeinse amfitheater en de kathedraal St Trophime. De place Lamartine en de place du Forum herinneren aan Vincent van Gogh. Middagmaal te Graveson. Nadien naar Les Baux-de-Provence, prachtig gelegen in het hart van het sterk geërodeerde kalkmassief der Alpilles. Vrije tijd. Door het hart van de Bouches-du-Rhône terug naar Aigues-Mortes voor avondmaal en logies.

FR Provence Arles_394764511

DAG 5 : AIGUES-MORTES – NÎMES – PONT DU GARD – TAVEL – AIGUES-MORTES I (180KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Nîmes in het Garddepartement. Bezoek aan o.m. het Maison Carrée en de Arena die geïnspireerd is op het Romeinse Colosseum. Vrije tijd en middagmaal. Naar het kersenstadje Remoulins voor bezoek aan de Pont du Gard, een ingenieus oud-Romeins bouwwerk. Door de wijngaarden van Côtes du Rhône naar Tavel voor bezoek en proeverij bij de plaatselijke vigneron Jean-Marie Bastide. Terug naar Aigues-Mortes voor avondmaal en logies.

FR Provence Pont Du Gard_366058400

DAG 6 : AIGUES-MORTES – AVIGNON – ORANGE – LORIOL-SUR-DRÔME I (180 KM)

 

ontbijtbuffet. Naar Avignon voor bezoek aan de kathedraal en het pausenpaleis. Wandeling naar de brug die beroemd werd in het Franse chanson “sur le Pont d’Avignon”. Middagmaal. Nadien naar Orange, een stadje met vele Romeinse overblijfselen. Wandeling langs de Romeinsetriomfboog en het Théâtre antique. Vrije tijd. Via Montélimar naar Loriol voor avondmaal en logies.

FR Provence Avignon_362388035

DAG 7 : LORIOL-SUR-DRÔME – PRAUTHOY – AFFLIGEM I (880KM)

 

ontbijtbuffet. Door de Rhônevallei richting Lyon en Dijon en verder naar Prauthoy, middagmaal. Over Nancy naar Arlon, avondstop. Via Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.

FR Provence Camargue_465053735
FR Provence_386718859

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSVBK
Single  + € 194
3e pers. in kamer – € 30
 kind-12j /2 volw  – € 120

VBK* = VROEGBOEKKORTING VOOR 01/03/17

ACCOMODATIE

LE MAS DES SABLES***
www.lemasdessables.com
LIGGING
in een rustige en groene omgeving in een 8ha grote tuin in Cambon nabij Aigues-Mortes
FACILITEITEN
hotel in Provençaalse stijl met receptie, bar, restaurant, zonneterras, zwembad in openlucht en met ligzetels, gratis WiFi
KAMERS
standaardkamer in mediterraanse stijl met badkamer met bad of douche en haardroger, tv, telefoon en airco
MAALTIJDEN
ontbijtbuffet en driegangen maaltijden
TAFELDRANKEN
¼ wijn, water bij alle maaltijden, koffie bij lunch
VERBLIJFSFORMULE
volpension van diner 1e dag t/m lunch 7e dag
INKOMGELDEN
ca. € 50 (richtprijs op basis tarieven 2016)

RANTOUR EXTRA

uitgebreide wijnproeverij in Tavel, ¼ wijn en water bij alle maaltijden, koffie bij de middagmalen en toeristenbelasting inbegrepen