ARGENTINIË – RONDREIS

afreisdatum 06/11/17 - 12 dagenimg

Argentinië, een land van passie, superlatieven en contrasten. Het is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika en heeft met Buenos Aires één van de mooiste en meest bruisende steden. Ontdek deze hoofdstad met zijn nostalgische charme, op het ritme van de beroemde Argentijnse tango. Argentinië heeft elke natuurliefhebber en levensgenieter wat te bieden. Laat u betoveren door het wonderlijke schouwspel van de natuur met de watervallen van Iguaçu, beleef de hallucinante landschappen, eindeloze vlaktes en gigantische gletsjers, gekleurde meren en uitgestrekte wouden. De grote diversiteit van Argentinië maakt het land tot een fantastische bestemming.

argentinie-kaart
argentinie-vlag
argentina_orthogonal-svg

PROGRAMMA

DAG 1 : AFFLIGEM – ZAVENTEM – FRANKFURT – BUENOS AIRES

 

samenkomst te Affligem. Transfer naar de luchthaven van Zaventem per autocar. Vlucht met Lufthansa via Frankfurt naar Buenos Aires.

DAG 2 : BUENOS AIRES (../L/A)

 

aankomst in Buenos Aires. Verwelkoming door onze lokale gids. Panoramische rondrit langs de hoogtepunten van Buenos Aires en kennismaking met deze wereldstad. De verschillende wijken met o.m. de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk,San Telmo. Nadien  genieten we van een lunch in de moderne wijk Puerto Madero aan de Rio de la Plata. Transfer naar het hotel voor check-in. Avondmaal in de stad. Logies.

argentinie_106835462

DAG 3 : IGUAÇU (O/-/A)

 

na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Iguaçu waar we de watervallen bezoeken. Gelegen op de grens van Brazilië en Argentinië en behorend tot de mooiste ter wereld. Zezijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. Check-in het hotel. Avondmaal en logies.

DAG 4 : ARGENTIJNS RESERVAAT IGUAÇU ( O/-/A)

 

ontbijt in het hotel. We maken kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Met een treintje bezoeken we de verschillende uitzichtpunten. Het meest spectaculaire uitzicht genieten we bij de befaamde Garganta del Diablo, de keel van de duivel. Na het bezoek terug naar het hotel voor avondmaal en logies.

DAG 5 : BRAZILIAANS RESERVAAT IGUAÇU (O/L/A)

 

ontbijt. Naar de Braziliaanse kant van de watervallen. We rijden met busjes naar verschillende uitzichtpunten en wandelen naar het plateau waar het water tot 80 meter diep valt. Lunch onderweg. Optionele helicoptervlucht. Terug naar het hotel voor avondmaal en logies.

argentinie_477004033

DAG 6 : EL CALAFATE (O/-/A)

 

na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor vlucht naar El Calafate. Aankomst in de namiddag. Vrije tijd tot het avondmaal. El Calafate is dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares. Logies.

DAG 7 : PERITO MORENO GLETSJER (O/L/A)

 

ontbijt. Uitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. Zo nu en dan vallen brokstukken van de gletsjer met een donderend geraas in het meer. Het Nationaal Park heeft een spectaculaire fauna en flora. Lunch onderweg en avondmaal en logies.

argentinie_110512349

DAG 8 : LAGO ARGENTINO (O/-/A)

 

ontbijt. Naar het Lago Argentino. Met een luxe catamaran varen we tussen de enorme drijvende ijsrotsen van de Upsalagletsjer. Deze spectaculaire boottocht brengt ons bij de Onelli en Spegazinigletsjer. ‘s Namiddags terugkeer naar het hotel voor avondmaal en logies.

DAG 9 : BUENOS AIRES (O/-/A)

 

na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Buenos Aires, stad van de tango. Aankomst in de namiddag en vrije tijd om de hoofdstad te verkennen. Avondmaal en logies.

DAG 10 : BUENOS AIRES (O/L/A)

 

ontbijt. Per fiets op verkenning door Buenos Aires. De ideale manier om deze bruisende metropool op een andere manier te leren kennen. Een stad met brede boulevards, grote pleinen, prachtige architectuur, de kosmopolitische bevolking, vele restaurants, winkels en boetieks. Lunch in de stad. Na het bezoek hebben we ruim de tijd om ons te verfrissen alvorens te vertrekken naar de de wijk San Telmo voor een onvergetelijke laatste avond “Noche Tango”. Logies.

argentinie_97757447

DAG 11 : BUENOS AIRES – FRANKFURT – ZAVENTEM (O/-/-)

 

ontbijt. Optionele excursie naar de Delta del Tigre of vrije tijd in de stad. Uitstap naar Tigre aan de rand van de grote delta van de Río de la Plata. De geliefkoosde plek voor de Argentijnen om hun vrije dagen door te brengen, wat een gezellige drukte meebrengt. ‘s Avonds transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor onze terugvlucht met Lufthansa via Frankfurt naar Zaventem.

DAG 12 : ZAVENTEM – AFFLIGEM

 

Aankomst te Zaventem. Transfer per autocar naar Affligem.

argentinie_388125328
argentinie_53183602

KLIMAATINFO

argentinie-klimaat

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJS
Single  + € 390

INFOAVOND

WENS JE MEER INFO OVER DEZE REIS?

KOM LANGS OP DE INFOAVOND

30/01/17 – 19u

RANTOUR TRAVEL CENTER

INSCHRIJVING GEWENST

053/66.68.94

HOTELS

HOTELS CATEGORIE****/*****
KAMERS
kamer met badkamer met bad of douche, telefoon en tv
VERBLIJFSFORMULE
maaltijden volgens programma
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal
MUNTEN
Argentijnse peso (ARS)
FORMALITEITEN
Internationale reispas (geldig tot 6 maanden na terugkeer)

 

INBEGREPEN
Rantour reisleiding vanaf Affligem
luchthavenvervoer
alle vluchten
transfers
lokale gidsen
alle vermelde maaltijden
inkomgelden
vermelde excursie

NIET INBEGREPEN
niet vermelde maaltijden
dranken
optionele uitstappen (helicoptervlucht Iguaçu, Tijgerdelta)
fooien (ca. € 50)