3E PRESTIGEREIS – SALZBURGERLAND, EIN KLEINES PARADIES

Afreisdata 10/06 - 02/09img

Flachau in het Pongauerland ligt in het hart van een bergmassief met o.m. de Hochkönig, de Radstätter Tauern en het Tennengebirge. Nabij het Dachsteinsmassief is het bruisende dorpje Flachau vooral bekend als een wandelgebied bij uitstek voor zowel de ervaren wandelaar als de natuurliefhebber. Flachau is tevens een ideaal uitgangspunt voor prachtige uitstappen zoals de Salzburger Dolomitenstrasse, het massief van de Radstädter Tauern, het Grossarlertal, de indrukwekkende kloof van de Liechtensteinklamm en uiteraard ook de Mozartstad Salzburg. De uitstekende reputatie van het Schlosshotel Lacknerhof****S is uw garantie voor een zorgeloze vakantie. Flachau, zowat het mooiste voorbeeld van de spreekwoordelijke Salzburger charme…

salzburgerland

PROGRAMMA

DAG 1 : AFFLIGEM – WEIBERSBRUNN – FLACHAU I (1015KM)

Vertrek om 6u. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Langs Keulen en Frankfurt naar Weibersbrunn. Middagmaal. Langs Nürnberg richting München en verder via Salzburg naar Flachau. Welkomstdrankje, avondmaal en logies in het Schlosshotel Lacknerhof****S.

 

 

DAG 2 : FLACHAU

Ontbijtbuffet. Verkennende wandeling en vrije tijd in onze verblijfplaats Flachau, een idyllisch dorpje op 925m hoogte en omgeven door prachtige bergmassieven. Middagmaal in het verblijfhotel. Met de stoeltjeslift naar de top van de ruim 1700m hoge Griessenkar vanwaar een onvergetelijk panorama. Avondmaal en logies.

 

 

DAG 3 : FLACHAU – SALZBURG – FLACHAU I (170KM)

Ontbijtbuffet. Nadien naar Salzburg aan de rivier de Salzach. Wandeling in de in barokstijl aangelegde tuinen van Schloss Mirabell en langs het Mozarteum over de Salzach naar de Altstadt. Via de Kapittel- en de Mozartplatz naar de Salzburger dom, bezoek. Met de Festungsbahn naar de Festung Hohensalzburg voor panorama over de stad. Bezoek aan het geboortehuis van het muzikale genie Wolfgang Amadeus Mozart. Middagmaal in het centrum en vrije tijd. Terug naar Flachau voor avondmaal en logies.

 

 

DAG 4 : FLACHAU – LIECHTENSTEINKLAMM – FLACHAU I (50KM)

Ontbijtbuffet. Vrije voormiddag in Flachau of geleide wandeling. Middagmaal in het verblijfhotel. Daarna naar Wagrain waar Joseph Mohr, auteur van het mooiste kerstlied “Stille Nacht, heilige Nacht” begraven ligt. Verder naar Sankt Johann im Pongau. Wandeling in de Liechtensteinklamm, een zeer indrukwekkende rotskloof en één van de langste en diepste “Schluchte” in de Alpen. Pongauer Schmankerlabend en logies in Schlosshotel Lacknerhof.

 

 

DAG 5 : FLACHAU – FILZMOOS – UNTERHOF ALM – FLACHAU I (60KM)

Ontbijtbuffet. Naar het bergdorpje Filzmoos op 1050m hoogte aan de voet van de Bischofsmütze en een lokaal bedevaartsoord, bekend om het “Kind Jesu”. Rit met de paardenkoets naar de Unterhof Alm op 1300m hoogte aan de Almsee, een Alpenmeertje in een beschermd natuurgebied. Vrije tijd en “Pongauer Brettljause”. ’s Namiddags wordt Millirahmstrudel met koffie aangeboden. Avondmaal en logies.

 

 

DAG 6 : FLACHAU – SALZBURGER DOLOMITENSTRASSE – FLACHAU I (190KM)

Ontbijtbuffet. Langs Bischofshofen en Mühlbach naar het Arthurhaus aan de voet van de Hochkönig voor halte. Over de Salzburger Dolomitenstrasse langs Dienten naar Maria Alm aan het Steinernen Meer. Middagmaal. Over Saalfelden naar Zell am See, vrije tijd. Langs Bruck an der Glocknerstrasse en Taxenbach terug naar Flachau voor avondmaal en logies. “Heimatabend” in Gutshof Musistadl in Flachau. Logies.

 

 

DAG 7 : FLACHAU – GROSSARLERTAL – FLACHAU I (80KM)

Ontbijtbuffet. Nadien naar Grossarl, het “Tal der Almen” gelegen in het natuurkader van de Radstädter Tauern. Met de “Bummelzug” door het Grossarltal naar Hüttschlag. Bezoek aan het Talmusem met als thema’s mineralen en fauna. Middagmaal in het verblijfhotel. Vrije namiddag. “Grillabend” en logies in Schlosshotel Lacknerhof.

 

 

DAG 8 : FLACHAU – WEIBERSBRUNN – AFFLIGEM I (1015KM)

Ontbijtbuffet. Over de Duitse grens langs München en Nürnberg naar Weibersbrunn. Middagmaal. Via Frankfurt en Keulen naar Aken, avondstop. Over Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 21u.

salzburgerland2

SCHLOSSHOTEL LACKNERHOF****S

 

www.lacknerhof.at

 

Luxueus viersterrenhotel, rustig gelegen aan de rand van Flachau. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift, restaurant, Burgschlössl Bar, Yeti’s Partyhaus, tuin met ligweide, zonneterras, fitness- en aerobicsruimte, binnenzwembad en 2000m² groot “Wellness-Palace” met sauna en stoombad, sporten recreatiepark. Elegant ingerichte standaardkamers met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, minibar, safe, gebruik badmantel, gratis WiFi. Ontbijtbuffet, tweegangen middag- en viergangen avondmalen met menukeuze.

salzburgerland_189759347
salzburgerland_163279061
salzburgerland_245738125
salzburgerland_337407446

0 €

Prijs per persoon

DATAPRIJSGOLDCLUB
Single  + € 105

logo goldclub site

Inbegrepen

Welkomstdrankje. Volpension vanaf de lunch de 1e dag t/m de lunch de 8e dag. Tweegangen middagmalen en viergangen avondmalen met menukeuze, groenten- kaas en broodbuffet. 1 x Strudel  met koffie, Bummelzug in Grossarl en Heimatabend in Musistadl. Inkomgelden volgens programma (lift Griessenkar, Festung Hohensalzburg, Mozarthaus, Liechtensteinklamm, Talmuseum Grossarl). Gratis gebruik van het Wellness Palace. Toeristenbelasting en Rantour reisleiding. Het programma kan gewisseld worden in functie van de bezoeken.

Niet inbegrepen

Persoonlijke uitgaven en annulerings- en bijstandsverzekering.

Verzekering parking Rantour.